Sakarya Yemekler deyince aklınıza ilk ne geliyor? Türkiye'nin yemek bakımından en zengin kültürüne sahip illerinden biri olan Sakarya'da en sevilen yemekler nelerdir? Skarya'ya gelen birinin mutlaka yemesi gereken yemekler, tatlılar, içecekler nelerdir?

Sakarya yemekleri yazımızda, Sakarya’ya özgü meşhur çorbalar, Sakarya’ya ait meşhur yemekler, Sakarya salata ve mezeleri, Sakarya tatlıları başlıkları altında toplam 23 adet Sakarya yemekleri tarifi verilecektir. Yazımıza başlamadan önce Sakarya mutfağını kısaca tanımlayalım.

Marmara bölgesinde yer alan Sakarya ili, gelişmiş ve yoğun nüfusa sahip bir bölgedir. Yıllardır sahip olduğu mutfak kültürünü devam ettiren Sakarya, birçok lezzete sahiptir. Sakarya’nın sahip olduğu kültürel dokusu ve doğal güzellikleri, mutfak kültürünü etkilemiş ve geliştirmiştir. Sakarya mutfaklarında hazırlanan et ve sebze yemeklerinden çorbalarına, tatlılarından doğal ürünlerine kadar sahip olduğu yöresel lezzetlere bir göz atalım…

SAKARYA'DA EN SEVİLEN YEMEK VE TATLILAR

Çerkez tavuğu, Hamsili Pilav, Islama Köfte, Balkabaklı Ekmek, Balkabaklı Gözleme, Dımbıl Çorbası, Dartılı Keşkek, Adapazarı Usulü Kuzu But, Pekmezli Ayva Dolması, Kara Lahana Yemeği, Kaşnuka, Pırasalı Börek, Tavuklu Cizleme, Gürcü Sarması, Bulgur Çorbası, Lahanalı Tarhana Çorbası, Cevizli Lokum, İncir Uyuşturması, Uğut Tatlısı,  Kabak Tatlısı, Köpük Helvası, Abhaz Pastası, Un Helvası.

Sizlerde yorum kısmına Sakarya yemekleri ile ilgili görüşlerinizi yorum kısmına yazabilirsiniz.

ISLAMA KOFTESİ TARİFİ - SAKARYA YEMEKLERİ