Sakarya’nın en meşhur lezzetlerinden biri olan Islama Köfte, Balkan mutfağından gelerek Sakarya mutfağında yerini almıştır. Türk mutfağında köftenin yeri herkes tarafından biliniyor. Ancak Islama Köfte hem lezzetiyle hem de yapılışıyla klasik köftelerden çok farklı. Köftenin özelliği yörede yetişen hayvanların etinden hazırlanmasıdır.

Islama Köftesi Malzemeleri

1/2 kg. dana kıyma

1 kuru soğan

Kurutulmuş ekmek içi

Köfte baharatı

Tuz

Islama malzemesi:

İnce dilimlenmiş bayat ekmek

Kemik suyu

Kırmızı biber

Sıvıyağ

Süslemek için:

2 domates

2 yeşil biber

Islama Köftesi Yapılışı

Köfte malzemesi ile istediğiniz büyüklüklerde köfte hazırlayın.

Kemik suyu hazırlayın.

İçine biraz sıvıyağ ve rengi kırmızı olacak şekilde toz kırmızı biber ve tuz ekleyin.

Bayat ekmekleri bu suya batırıp bekletmeden alın.

Köfteleri ve ekmekleri ızgarada pişirin.

Domates ve biberleri de pişirdikten sonra en alta ekmekleri üzerine köfteleri ve en üstüne de domates biberleri koyarak sıcak servis yapın.