Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı bir YouTube programında yaptığı açıklamalarda, Marmara ve İstanbul'da büyük bir depremin yaklaştığını vurguladı. Görür, "6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin olacağını biz defalarca söyledik ama kimseyi inandıramadık. Şimdi aynı şekilde Marmara ve İstanbul için uyarılarda bulunuyoruz, ancak yine kimsenin umursadığı yok" dedi.

Görür, sadece Marmara Bölgesi değil, Tunceli, Erzincan ve Bingöl gibi Doğu Anadolu'nun da ciddi deprem riski taşıdığına dikkat çekti. "En çok endişe ettiğim yer" olarak belirttiği Tunceli yöresi için, "Deprem olma periyodu dolmuş, tehlikeli bir duruma gelmiş artık. Deprem üretme zamanı dolmuş" ifadelerini kullandı.

Tarih Tekerrür Edebilir

Prof. Dr. Naci Görür, deprem uyarılarının ciddiye alınmadığı takdirde büyük kayıpların yaşanabileceğini belirtti. "6 Şubat öncesi dikkat etmediler, 50 binden fazla insanımızı bir gecede kaybettik. Marmara'da önlem alın diyoruz ki 6 Şubat depremleri tekerrür etmesin. İnsanlarımız ölmesin diye bas bas bağırıyoruz ama siyasi iradenin, halkımızın umursadığı yok. Korkuyorum ki yine tarih tekerrür edecek" diye konuştu.

Doğu Anadolu İçin Uyarılar

Tunceli, Erzincan ve Bingöl-Karlıova bölgesine de dikkat çeken Görür, "Bu bölgelerde deprem olma periyodu dolmuş, tehlikeli bir duruma gelmiş. Deprem üretme zamanı dolmuş. Bu bölgelerde acilen önlem alınması gerekiyor" dedi.

Deprem Gerçeği ve Önlemler

Türkiye'nin jeolojik yapısı gereği depremlerle yaşamak zorunda olduğunun altını çizen Görür, "Bu coğrafyada 13 milyon senedir depremler devam ediyor. Bu mekanizma çalıştığına göre de bu coğrafyada depremler milyonlarca sene devam edecek. Eğer bu coğrafyada yaşamaya devam edeceksek, oturduğumuz yerleri deprem dirençli hale getirmek zorundayız" şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş’ta Metruk Binanın Çatısında Yangın Çıktı! Kahramanmaraş’ta Metruk Binanın Çatısında Yangın Çıktı!

Marmara Depremi ve Diğer Bölgeler

Marmara depremi ile Doğu Anadolu'daki olası depremler arasında kıyaslama yapmanın zor olduğunu belirten Görür, "Marmara Bölgesi ve Tunceli yöresi dikkat etmemiz gereken noktalar. Stratejik olarak ilk müdahale edeceğimiz yerler buralar. Bu bölgelerin deprem dirençli hale getirilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.