Adana Akademik Meslek Odaları Birliği (ADAMOB) Dönem Sözcüsü Fatih Güler, ilin ulaşım master planı hazırlandıktan sonra köprü ve kentsel dönüşümlerin yapılması gerektiğini söyledi.

Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Fatih Güler, Eczacı Odası Başkanı Ersun Özkan, Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, Adana Tabip Odası Yönetim Kurlu Üyesi Ahmet Suntur, Vali Mustafa Büyük’ü makamında ziyaret etti.

Birliğin amacı hakkında bilgi veren ADAMOB Dönem Sözcüsü ve Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Fatih Güler, “Meslek kuruluşlarının ortak çalışmalar yapmasını sağlayarak, dayanışma ve güç birliği ile şehrimizi sağlıklı, daha yaşanabilir bir kent kültürüne ulaştırmak amacıyla aramızda centilmenlik anlaşması imzaladık. Lokal sorunlarımızdan çok herkesi ilgilendiren, kentimize mal olacak işleri gündeme getiriyoruz.” dedi.

Adana’yla ilgili bir çalışma olduğunda, akademik meslek odalarının da dâhil edilmesi gerektiğine vurgu yapan Fatih Güler, “Adana’nın maalesef bir ulaşım master planı yok. Şu an belediye meclisinden yapılması kararı çıkan iki köprü var. Çok da maliyetli viyadükler yapılacak. Oysa öncelikle şehrin ulaşım master planının yapılması gereklidir. Ulaşım master planlandıktan sonra köprüler, kentsel dönüşümler yapılmalıdır. Ulaşım master planı olmadan bu işlerin yapılıyor olması bizleri üzmektedir. Ulaşım master planının yapılması konusunda öncülük ederseniz, Adana’ya en büyük mirası bırakmış olursunuz.” diye konuştu.

"MERKEZDEKİ BAZI KURUMLAR İLÇELERE KAYDIRILMALI"

Çukurova ilçesinde noter, tapu ve vergi dairesi olmadığını aktaran Güler, “Herkes şehir merkezine geliyor. Zaten yoğun olan şehir trafiğine bir yük daha ekleniyor. Trafiğin rahatlaması için şehir merkezindeki belli kurumların ilçelere kaydırılması gerekir. Kuzey’den Güney’e gidiş geliş bulvarlar açılmalı. Kuzeyde kültürden, sanattan bahsedilirken güneyde madde bağımlığından, hırsızlıktan, işsizlikten, sağlık problemlerinden bahsediliyor. Bu sorunlar bir an önce giderilmelidir.” şeklinde konuştu.

Adana Valisi Mustafa Büyük ise “Bir meslek kuruluşu olarak her düşünceden, her siyasi görüşten meslektaşlarınız var. Onları temsil ediyorsunuz. Mesleki olarak onların haklarını korumaya çalışırken ayrıca duyarlılık gösterip şehrin meselelerine de çözüm arıyorsunuz. Etkili olacağınızı düşünüyorum. Değişik meslek gruplarının şehrin her meselesiyle ilgilenmesi güzel bir şey.” diye konuştu.