Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ), Cihan haber Ajansı'nın güdeme getirdiği, Palamut Mahallesi'nin içme suyu sıkıntısına el attı. Konuyla ilgili haberin basında yer almasından sonra ekiplerin giderek çalışma yaptığını belirten Palamut Mahallesi Muhtarı Özcan Özer, “ASKİ yetkilileri, 45 gün içerisinde içme su sorununu çözeceklerini söyledi.” dedi.

İncirliova ilçesi Palamut Mahallesi’nde yaşayanlar, evlerinde su şebekesi olmasına rağmen içme sularını başka yerden taşımak zorunda kalıyordu. Evde akan sularını 10 yıldan fazla içme suyu ve diğer ihtiyaçları için kullanan Palamut mahalle sakinlerinin, yakın zamanda yapılan tahlilde arsenik çıkması üzerine çeşmeleri mühürlenmek istenmişti. İçme suyu olarak kullanmayacaklarına dair imza vererek çeşmelerinin kapanmasını önlemişlerdi. Sözlerinde duran köylüler, bu sefer de içme suyu sıkıntıyla karşı karşıya kalmıştı. Evlerinde çeşmelerden akan suyu içemeyen köylüler, taşıma suyla içme suyu ihtiyaçlarını karşılıyor. Çoluk çocuk su sırası bekleyen Palamut sakinlerinin en büyük isteği, evlerinde bulunan çeşmelerden temiz su akması. Konunun basında yer almasından sonra ASKİ el attı. Muhtar Özer, yaptığı açıklamada, “İçme suyu sıkıntımız basında yer aldıktan sonra mahallemize ASKİ ekibi geldi. Birkaç gündür delerek çalışmalar yaptılar. Bize, 'Sizin içme suyu sorununuzu çözeceğiz.' dediler. Sondaj yapacaklarını söylediler. İçme suyu olarak kullandığımız mahalle dışındaki su için isale hattı döşeyeceklerini söylediler. Sondaj yapacaklar, mevcut suyu köye ulaştıracaklar. Evlerimizde içme suyu olarak kullanamadığımız arsenikli ve kaynak sudan örnek aldılar, yeniden inceleme yapacaklar. Su taşıma sorunumuzun sona ereceğini söylediler. Biz de sorunumuzun çözülmesini bekliyoruz.” dedi.

Evlerindeki çeşmelerden akan suyu 11 yıl içtiklerini, şimdi arsenikli olduğunun ortaya çıktığını belirten mahalle sakinleri de su taşımanın son bulması için ASKİ’nin çalışmasından umutlu olduklarını söylediler. Çalışmaların bir an önce tamamlanmasını dört gözle beklediklerini ifade ettiler.