Erzurum Aziziye ilçe Kaymakamlık Proje Ofisi, Ekim 2014 Erasmus+ Gençlik Projeleri kapsamında İtalyan Ulusal Ajansı tarafından onaylanan “Be NonFormal” isimli projesi kapsamında İtalya'ya gitti.

İtalya, ispanya, Romanya, Slovakya ve Türkiye'den 25 katılımcının olacağı Gençlik çalışmalarının hareketliliği projesinde Türkiye'yi Fatih İlkokulu’ndan Özge Çağlar, Vali Vefik Kitapçıgil İlkokulu’ndan Özgül Erdoğan, Yavuz Selim Yatılı Bölge Ortaokulu’ndan Ramazan Yılar, Toki Şehit Jandarma Er İbrahim Aşıkoğlu İlkokulu’ndan Alper Gürışık ve Aziziye Proje Ofisinden Yahya Doğan temsil edecek.

9 günlük proje boyunca katılımcılar Erasmus+ Programı Youthpass sertifikası, gençlik projeleri ve yaygın eğitim konularında detaylı bilgi edinecektir. Proje süresince tüm katılımcılar diğer ülkelerden gelen katılımcılarla gelecekte yapılacak ortak projeler üzerinde çalışacaklar ve bu projeleri hayata geçirmek için iletişim halinde kalacaklar.

Kaymakamlıkça kabul edilen ilk Erasmus+ Projesi olan bu proje sayesinde kurulacak ortaklıklar ve proje süresince projeler konusunda eğitim alacak katılımcılarımız sayesinde ilçemize birçok başarılı proje kazandırılarak proje hareketliliğine devam edileceği belirtildi.