MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, AK Parti iktidarının Manisa’daki ayaklarının, Büyükşehir Belediyesi'nin astığı ve belediyenin hizmetlerini anlatan afişlerden dahi rahatsız olduğunu söyledi.

Genel seçim yaklaştıkça çirkin ve karalamaya yönelik siyaseti yalnızca AK Parti’nin yaptığını iddia eden Balatlı, “Manisa Büyükşehir Belediyesi bütün ilçelere yapacağı hizmetleri hemşehrilerimize duyurmak amacıyla bilbord ve afiş çalışması yapmıştır. Bunun örneklerini AKP’li İstanbul ve Ankara olmak üzere onlarca belediyede görmek mümkündür. AKP Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, ele verir talkını, kendi yutar salkımı zihniyetiyle keseri yalnızca kendilerine yontma eğilimine girmişlerdir. İl Seçim Kurulu kararına rağmen Büyükşehir Belediyemiz'in afişlerinin hala durduğunu iddia eden Özdağ’a, Manolya Meydanı karşısındaki standı İlçe Seçim Kurulu kararına rağmen hala neden kaldırmadıklarını sormak isteriz. Yasal süre içerisinde biz bu afişleri kaldıracağız. Aynı duyarlılığı AKP’den de bekliyoruz.” dedi.

'MAĞDUR EDEBİYATI AKP’NİN FITRATINDA VAR'

Çirkinlik, saldırı ve mağdur edebiyatı gibi konuların yalnızca AK Parti’nin fıtratında olan şeyler olduğunu öne süren Balatlı, “Partimiz bu gibi küçük şeylerle vakit kaybedecek bir parti değildir, çünkü MHP adım adım iktidara yürümektedir. Bu yürüyüşten rahatsızlık duyan ve 2009 ile 2014 yerel seçimlerinde yedikleri tokadın hazımsızlığını bir türlü atlatamayan AKP, çaresizlik içinde sağa sola saldırma eylemi içindedir. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin afişlerinin toplatılmasını talep eden Özdağ, aynı duyarlılığı devlet bütçesiyle yapılıp Şehzadeler Belediyesi tarafından yapılıyormuş gibi lanse edilen afişlerde de gösteriyor mu merak ediyoruz? Yine devletin TOKİ’si kanalıyla yapılan ve AKP’li Yunusemre Belediyesi’nin kendi hizmetiymiş gibi lanse ettiği toplu konut projesi afişlerinde de aynı durum söz konusudur.” diye konuştu.

'ÖZDAĞ AKIL TUTULMASI YAŞIYOR'

Ayrıca seçim yasaklarına rağmen Yunusemre Belediyesi’nin açılış yapmasını da unutmadıklarını aktaran Balatlı, “Bu konunun takipçisi olduğumuzu hatırlatmak isteriz. Manolya Meydanı karşısında bulunan stantlarını kaldırmayıp kaldırdığını ifade eden Özdağ’ın akıl tutulması yaşadığını düşünüyoruz, çünkü halkın gözü önünde olan bir şeyi halkın gözün içine baka baka yalanlamak, doğrusu bir siyasetçiye hiç de yakışmamaktadır.” şeklinde konuştu.

'ÖZDAĞ, DEVLET KURUMLARINA ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERİYOR'

Balatlı, şöyle devam etti: “Ayrıca Özdağ’ın devlet kurumlarına aba altından sopa göstererek, tehdit etmeye çalışmasını da yakışıksız buluyoruz. Kimse sizin emir eriniz değildir. Manisalılar bu yaptıklarınızın hesabını 7 Haziran’da sizlerden soracaktır. Manisa Büyükşehir Belediyesi her türlü engelleme, karalama ve çamur atma girişimine rağmen 17 ilçenin tamamına hizmeti ulaştıracaktır. Partimiz ve Büyükşehir Belediyemiz hukuka saygılı, her çalışmasını şeffaf bir şekilde yürüten Türkiye Cumhuriyeti yasalarına uygun kuruluşlardır. Yollarla yolsuzluk, ayakkabı kutularıyla milyonlar, Bakara makarayla dini duygularımızı sömürenler, Türk milletinin tokadını 7 Haziran’da yiyecek ve tarihin tozlu sayfalarında kendilerine yer bulacaklardır."