Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nın (KMTSO) 8. Meclis Toplantısı'nda konuşan Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, 11 yıllık hizmet dönemini slayt eşliğinde kısaca anlattı.

8. Meclis Toplantısının açılış konuşmaları bölümünde konuşan KMTSO Meclis Başkanı Hanefi Öksüz, bir önceki meclis toplantısının konusunun Irak ziyareti olduğunu ifade ederek: “Irak ziyaretimizin olumlu gelişmeler içerdiğini biliyoruz. Bugünkü Meclisimizin konusu Yerel Yönetim ve Belediyecilik konusunda Sayın Belediye Başkanımız Mustafa Poyraz Beyefendi bizlere belediyecilik ve yeni imar planı üzerine bilgiler aktaracaktır” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük, Türkiye ve Kahramanmaraş ekonomik değerlerine ilişkin gelişmeleri paylaştı.

Başkan Karaküçük'ün konuşmasının ardından bugüne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'a KMTSO logolu Madalya Beratı hediye edildi.

Daha sonra Kahramanmaraş Belediyesi tarafından hazırlanan Kahramanmaraş Tanıtım Filmi'nin izlenmesinin ardından kürsüye gelen Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, slayt eşliğinde belediye hizmetlerine ilişkin bilgiler sundu.

16 Ağustos 2002 tarihinde Belediye Başkanı olarak göreve başladığını ifade eden Başkan Poyraz, 11 yıllık görev süresince iki genel, iki yerel ve iki de referandum geçirdiklerini ve seçimlerde de yüzde 65 gibi bir oy alarak belediye başkanı seçildiğini söyledi.

KMTSO Meclis üyelerinden helallik isteyen Başkan Poyraz: “Görev yaptığımız süre içerisinde hiçbir zaman bilerek birilerini kırdığım veya üzdüğüm olmamıştır. Eğer kalbini kırdığım veya üzdüğüm insanlar varsa aranızda sizlerden helallik istiyorum. Benden yana varsa hakkım bir-iki kişi istisna- hakkımı helal ediyorum” dedi.

Belediye Başkanlığı süresince yapılan hizmetleri bir kitapta topladıklarına işaret eden Başkan Poyraz: “ Hizmette 10 yıl adı altında ansiklopedi türünde dört ciltlik hazırladığımız kitabımızda belediyemizin icraatlarını anlattık. 10 yıllık görev süremiz içerisinde neler yaptığımızı belgeledik. Yarın bir gün torunlarımıza sizin dedeniz ne yapmış diye sorulursa işte ispatı. Biz görev süremiz içerisinde 30 milyon lira olarak aldığımız bütçemizi 390 milyon liraya çıkardık. Aynı siz ticaret erbabı gibi işletmeye çalıştık belediyeyi. Nereden nasıl hareket edersek, nasıl yaparsak kurumumuzu zarar ettirmeden bu sorunu çözeriz diye düşündük.

Özellikle de sosyal belediyecilik alanında fakir fukaraya, garip gurabaya baktığımız ve gözettiğimiz için Allah işimizin bereketini verdi” diye konuştu.

Yeni imar planının gündeme gelmesine ilişkin plan üzerine de bilgiler aktaran Başkan Poyraz: “Biz imar planına 4-5 yıl önce başladık ve hazırladık. Bu konuda işin mutfağında olan İmar Müdürümüz ve Başkan yardımcımız Melike Hanım sizlere bilgi sunacaktır” diye konuştu.

Belediye İmar ve Şehircilik Müdürü Melike Özdemir Yeni İmar Planına ilişkin bilgiler aktardı.
Konuşmaların ardından meclis üyelerinden gelen sorulara cevap verildi.

Toplantıya Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyelerinin yanı sıra Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Başkan Yardımcıları Mustafa Uzunlar, Burhaneddin Türkkahraman, Fatih Ertaş ve Melike Özdemir katıldı.

Toplantı sonrası Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası 8. Meclis Toplantısına katılanlar, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'la birlikte topluca hatıra fotoğrafı çektirdiler.