Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, '30 Mart'a 30 Proje' sloganıyla çıktığı yolda, 30 projeden biri olan 'Mavi Dörtyol' projesini hayata geçiriyor. Yıllardır bir türlü sağlıklı ve istenen şekilde kullanılamayan Dörtyol Sahil Bandı, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy ile sağlıklı bir hale gelmeye başlıyor. Projeyi yakından takip eden Başkan Toksoy, çalışmaları başkan yardımcıları ve daire müdürleriyle birlikte yerinde inceledi.

Sahil bandını gezerek yeni sosyal alanlar için incelemelerde bulunan Toksoy, ilk olarak çevrede bulunan hafriyatın alınmasıyla başlayan çalışmalar, son olarak da Dörttaş Tatil Sitesi'nin halka açılması adına çalışmaları başlattı. Fen İşleri Müdürlüğü ve İmar Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Toksoy, şunları ifade etti:

"1985 yılından bu yana işgal edilen ve bir türlü kullanılamayan bin 618 metrekarelik sahil bandını bugün itibariyle Dörtyollu hemşehrilerimizin kullanımına açmak için çalışmalarımızı başlatmış bulunmaktayız. Dörtyollu hemşehrilerimizin sahili ve denizi daha iyi kullanabilmeleri noktasında ve Dörtyol Belediyesi olarak sağlıklı yaşam alanları oluşturmak adına bu çalışmayı başlatmış bulunmaktayız. Dörttaş Sahil Sitesi'nde 329 metre uzunluğunda ve 25 metre genişliğinde halka açık olacak yeni sosyal alanımız ile birlikte değerli vatandaşlarımızın kullanıma açarak, özellikle özel güvenliklerin ve zabıta müdürlüğümüz ile ayrıca Emniyet Müdürlüğü tarafından güvenliğin alındığı bir dönem başlatıyoruz. Amacımız, yaz dönemi boyunca kıymetli hemşehrilerimizin denize daha rahat girebilmelerini sağlamaktır.

Söz verdik. Sözümüzde duruyoruz. Sahilimizde özel güvenlik ekiplerimiz vatandaşlarımıza yardımcı olmak için burada göreve başlayacaktır. Ayrıca, Dörtyol sahilimizde Dörtyol Kaymakamlığı ile birlikte bir anıt alanımızın olması adına çalışmalarımızda yer almaktadır. Dörtyollu hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ederim. Hemşehrilerimiz, hizmetlerin en güzeline layıktır."

Bir süre incelemelerde bulunarak, çevre sakinleri ve yerel basın mensuplarıyla birlikte sohbet eden Başkan Toksoy, site sakinlerinin sosyal ve yaşam alanlarına zarar vermeden çalışmaların sürmesi talimatı verdi.