Türkiye'nin rekreasyonu tamamlanmış en uzun sahiline sahip olan Samsun'da, Büyükşehir Belediyesi, kumsal ve plajlarını yaz mevsimine hazırlıyor.

Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 15 kilometrelik Atakum Adnan Menderes Bulvarı sahillerindeki kumsalları düzenleme ve temizleme çalışması başlattı. Samsun Kültür, Turizm ve Ticaret A.Ş'ye bağlı ekipler, iş makineleri ile kumsallarda yoğun çaba sarf ederken, soyunma odaları, duş ve tuvalet üniteleri de bakım onarımdan geçiriliyor.
Karadeniz bölgesinin en büyük metropol ve sahil kenti Samsun, Büyükşehir Belediyesi yatırımları ile deniz turizminde de markalaşıyor. Büyükşehir Belediyesi, Bandırma Plajından Kızılırmak Kuş Cenneti'ne kadar 50 kilometrelik turistik sahil şeridine sahip olan Samsun'da sahilleri nakış gibi işleniyor. Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki güzergahta rekreasyon çalışmasını tamamlayan büyükşehir belediyesi, benzer çalışmayı Kurupelit Marinası'ndan Kuş Cenneti'ne kadar olan 25 kilometrelik alanda da gerçekleştirecek. 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatı'na kadar tamamlanması hedeflenen ikinci etabın bitirilmesiyle samsun sahilleri turizmde çekim merkezi haline gelecek.

"DENİZİ SEYRETMEK YERİNE KULLANMALIYIZ
Çobanlı kavşağı sahilinde yapımına başladıkları iskele konusunda değerlendirmede bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, "Buraya 400 metre uzunluğunda 10 metre genişliğinde iskele yapıyoruz. Gemi bağlanabilecek bir iskele. Samsun'dan bir tur gemisi, güvenli bir şekilde denizde gidip insanlara hizmet verecek. Bu güne kadar insanların denizi kullanmamasının sebebi, tur gemilerinin acil durumlarda yanaşabileceği bir iskele veya marina olmamasıydı. Bunu iş edinip iskele yapıyoruz. Aksi taktirde insanlar sadece denizi seyretmekle kalıyor. Halkımızın deniz nimetlerinden ve keyfinden olabildiğince yararlanmasını arzu ediyoruz. Denizi seyretmekten öteye kullanmalıyız. İskeleye kafeterya da yapacağız. Tur gemileriyle insanlarımız, şehirlerini denizden de görme imkanına kavuşmuş ve keyifli anlar yaşamış olacak." şeklinde konuştu.

"KUMSALLARIMIZ TERTEMİZ OLACAK"
Sahillerde, kumsallarda ve plajlarda temizliğe ve güvenliğe büyük önem verdiklerinin altını çizen Başkan Yılmaz, "Şu an sahillerimizde yaz turizmine hazırlık için çalışmalar başlattık. İnsanlar 1 ay sonra buraları yoğun olarak kullanılmaya başlayacak. Kurduğumuz şirketimiz de buradaki temizlik ve her türlü düzenle ilgili çalışıyor. Halkımızın konforunu artırabilecek, her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilecek tesisler, soyunma kabinleri, duş ve tuvaletler gibi çok çeşitli ortak kullanım mekanları inşa ediyoruz.. Spor alanları ve çocuk eğlence parkları üretiyor. Yani Samsun halkını, sahilleriyle buluşturuyoruz. Makinelerimiz kumsalları yeniden düzenleyip temizliyor. Çalışmalar bittiğinde kumsallarımız tertemiz olacak. Gerek kumsalların gerekse sahillerimizin temizliği ve güvenliği konusunda elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Ancak halkımızdan da her iki konuda destek ve büyük hassasiyet bekliyoruz." ifadelerini kullandı.