Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Havza’da mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

Havza Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen 'muhtarla buluşma' programına Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Havza Belediye Meclis Üyeleri ve mahalle muhtarları katıldı. Yılmaz, toplantıda, Havza’da yapılan ve yapılması düşünülen projelerle ilgili bilgi verdi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, toplantıda yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: "Önümüzdeki süreçte Havza’nın mahalle yollarını nasıl geliştirebiliriz. İşte bu hazırlıklarımıza yönelik de çalışmalarımıza başlayacağız imkanlarını dahil ederek köylerindeki geçimi, ekonomiyi, kırsal kalkınmayı nasıl sağlarız, göç vermekte olan köylerimizin göç verme durumunu durdurabilir miyiz, köylerde bir köy ekonomisi yaratabilir miyiz bunları tartışıp yol haritamızı çıkartacağız. Önümüzde 4 sene daha var. Geçtiğimiz 1 sene içerisinde güzel işler yaptık, güzel bir başlangıç yaptık. Söylediklerimizi yerine getirme konusundaki samimiyetimizi ve gayretlerimizi sizlere ispat ettik. Yıllardır yaşımın da getirdiği ve biriktirdiğim tecrübelerimi inşallah önümüzdeki bu 4 sene içerisinde insanıma kullandırabilirsem biz bu işi hep birlikte başarırız.”

Açılış konuşmasını yapan Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise, 30 Mart seçimlerinin ardından bir yıl geçtiğini belirterek, “ Şehir yasası ile birlikte 81 köyümüz mahalle oldu 1 yıl içerisinde büyük işler yaptık. Önümüzde henüz 4 sene daha var. Biz 30 Mart’ta ne söz vermişsek inşallah onların hepsini yerine getireceğiz. Bizim Büyük Şehirden önce Havza merkezimizde sorunumuz yok. Bu sene inşallah susuz köyümüz mahallemiz kalmayacak. Köy yollarımızda tamamlamaya çalışacağız.” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz toplantının ardından mahalle muhtarlarının sorunlarını dinledi.