Apartmanların ortasında kaldığı için şikâyet konusu olan Çukurova Belediyesi Asfalt ve Temizlik İşleri şantiyelerinin kaldırılmasına yönelik girişimler sonuç verdi. Şantiyenin kent dışına taşınması için Büyükşehir Belediye Meclisi’nden karar çıktı. Başkan Soner Çetin, “Şehircilik ilkelerine de aykırı olan bir yanlışı geç de olsa düzeltmemiz iyi oldu.” dedi.

Çukurova Belediyesi’nin 100. Yıl Mahallesi’ndeki konutlar arasında kalan Temizlik, Asfalt ve Yol şantiyelerinin şehir dışına taşınmasına yönelik karar Adana Büyükşehir Belediye Meclisinden çıktı. Daha önce de görüşülen ancak reddedilen sorun, çarşamba günü yapılan mecliste çözüldü. Meclisin verdiği karar üzerine bir değerlendirme yapan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Şehir içinde bu tür şantiyelerin kalması şehircilik ilkeleri açısından da yanlıştı. Geç de olsa bu kararı almamız iyi oldu.” dedi.

YERLEŞİM ALANI DIŞINA TAŞINACAK
Başkan Çetin, Adana Valiliği ile Çukurova Kaymakamlığına da iletilen yakınmalar üzerine gerekli yasal düzenlemeyi aylar önce yaptıklarını hatırlatarak “Çözümün kesinleşmesi Büyükşehir Belediye Meclisimizin de konuya sıcak bakmasına bağlıydı. Biraz gecikildi ama neyse ki uzlaşıyla halledildi. Çukurova Belediyesi’nin şantiyeleri şehrin dışında ve batı yönünde yerleşim alanlarının dışında bir bölgeye taşınacak. Ne koku ne de gürültü sorunu yaşanacak, rahat nefes alacağız.” diye konuştu.

Çukurova ilçesi Fazlı Meto Bulvarı üzerindeki 7811 ada, 3 no’lu parselde bulunan Yol, Asfalt ve Çöp Toplama - Temizlik Şantiyesi vatandaşların ciddi anlamda şikâyetine yol açıyordu. Toz, duman, asfalt kokusu, çöp kokusu, kum ve gürültü kirliliğine yol açan şantiyelerle ilgili olarak Başbakanlık Bilgi Merkezi (BİMER) dahil çeşitli yollardan şikayetler dile getiriliyor ve çözüm bulunması isteniyordu. Her cuma günü yapılan Halk Günleri’nde de dile getirilen sorunun çözümü için atılan adım başta mahalle sakinleri olmak üzere büyük bir sevinçle karşılandı.