Cevdet Kabakçı'nın görevden alınmasının ardından Önder Kırsoy'un atandığı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür Spor ve Turizm Dairesi Başkanlığı'na Kırıkkaleli Fikret Gültekin getirildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör 20 gün önce uzun yıllardır Kültür Spor ve Turizm Dairesi Başkanlığı görevini yürüten Cevdet Kabakçı'yı görevden almış ve yerine Kahramanmaraş Pazarcık doğumlu Önder Kırsoy'u getirmişti. Güngör 20 gün önce göreve getirdiği Kırsoy'u da görevden alarak yerine Fikret Gültekin'i getirdi. Böylece 2019 yılı Temmuz ayında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür Spor ve Turizm Dairesi Başkanlığı'na 3 farklı isim oturmuş oldu.

Fikret Gültekin Kimdir?

1984 yılı Kırıkkale doğumludur. İlköğretim ve Lise eğitimini Ankara’da tamamladı. 2006 yılında Dumlupınar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi “İşletme” Bölümü Lisans, 2009 yılında ise  “Yönetim ve Organizasyon” anabilim dalında yüksek lisans eğitimini tamamladı. İş hayatına İstanbul Tacirler Menkul Değerler A.Ş AR-GE biriminde uzman yardımcısı olarak başladı.

2010 yılında Türkiye Belediyeler Birliği Mali Hizmetler Biriminde Ekonomist kadrosunda göreve başladı. Belediye Bütçesi ve Belediyelerin Genel Bütçe vergi Gelirleri konusunda Türkiye Belediyeler Birliği ve İçişleri Bakanlığı bünyesinde kurulan komisyonlarda görev aldı. 6360 sayılı Yeni Büyükşehir Yönetimi kanunu hazırlık çalışmalarında kurulan komisyonlarda uzun süre çalışarak uzmanlaştı.

2014 yılında Türkiye Belediyeler Birliği Eğitim Müdürlüğü görevine atandı. Belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve belediye personeline yönelik birçok eğitim, çalıştay ve kongrenin planlanmasında aktif görev aldı.

2016 yılında “Belediyeler Eğitim İhtiyaç Analizi Saha Araştırması” projesi kapsamında 81 ilde eş zamanlı olarak yürütülen araştırma projesini koordine etti. Yerel Yönetimlerin eğitim ihtiyaçlarının planlaması amacıyla hazırlanan TBB Eğitim Yönetim Sistemi (LMS) Yazılım projesini yürüttü.

2017 yılında belediye itfaiyesi ve zabıta ana hizmet alanlarında Mesleki Yeterlilik Kurumu ile yapılan mesleki yeterlilik çalışmalarını koordine etti. Yine aynı yıl yerel yönetimlerde ilk defa Türkiye Belediyeler Birliği tarafından geliştirilen “Belediye Akademisi Uzaktan Eğitim Merkezi” projesini hayata geçirerek web ve mobil eğitim uygulamaları geliştirdi. Türkiye Belediyeler Birliği uzaktan Eğitim altyapısı ile geliştirilen “Belediyelerde İş Sağlığı ve Güvenliği” eğitim uygulamaları Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yetkilendirildi.

Uzaktan eğitim ve hizmet içi eğitim konusunda yurtiçi ve yurtdışında çeşitli dergilerde yayınlanmış makaleleri bulunmakta olup; Birleşmiş Milletler, Çeşitli Bakanlıklar, Yurtiçi ve Yurtdışı belediye birlikleri ile birlikte birçok sosyal sorumluluk projesinde görev alarak belediyelerle ilgili birçok eğitim ve sunum gerçekleştirdi.

2018 yılında Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde misafir öğretim görevlisi olarak “Topluma Hizmet Uygulamaları” proje derslerini verdi. Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi tarafından hazırlanan “Stratejik Kamu Yönetimi Sempozyumu” düzenleme ekibinde yer alarak Belediye Akademisi faaliyetleri hakkında çalışmalar gerçekleştirdi.

2019 yılında T.C Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetimler Politika Kurulu işbirliğinde gerçekleştirilen  “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde Yerel Yönetimler Sempozyumu” Düzenleme ve Organizasyon Kurulunda görev aldı.  

Editörlüğünü yürüttüğü 1 adet kitap çalışması ile Belediye Kanunu ve Belediye Bütçesi üzerinde yayına hazırladığı 2 adet infografik eğitim tekniği ile hazırlanmış kitabı bulunmaktadır.

25 Temmuz 2019 tarihinde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür, Spor ve Turizm Dairesi Başkanlığına vekaleten görevlendirildi. Halen Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi “Yerel Yönetimler ve Kent Politikaları” ana bilim dalında doktora eğitimi devam etmekte olup İngilizce bilmektedir.