AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, yeni göreve gelen AK Parti Kırşehir İl Başkanı Mustafa Kendirli'yi ziyaret etti.

Çalık, ziyarette yaptığı açıklamada, Başbakan Davutoğlu'nun Kırşehir'de Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) tarafından düzenlenen 'Yeni Türkiye Buluşmaları' toplantısında, Ahi Evran'dan kalan ve bugüne gelen çok önemli ancak eskimeye yüz tutmuş sanatları icra edenlerin işlerini sürdürebilmesini sağlayacak faizsiz kredi müjdesini verdiğini aktardı. Esnafa verilen kredilerde çok ciddi bir artış olduğunu dile getiren Öznur Çalık, "Bugün Türkiye'deki yaklaşık 1 milyona yakın esnafımız 12 milyar lira kredi kullandı. Esnafımızın kullandığı kredinin faizini sübvanse etmek için hazine desteği veriyoruz." dedi. 2013 yılında esnafa verilen hazine desteğinin 520 milyon lira olduğunu 2015 yılı için 600 milyon lira belirlendiğini ancak Başbakan'dan esnaf başkanlarının destek istediklerini ve 600 milyon liralık hazine desteğini 750 milyon liraya çıkardıklarını belirtti. Çalık, "Hazinemizin vereceği bu destekle esnafımızın kullanacağı kredi miktarı TESKOMB aracılığıyla yaklaşık 20 milyar liraya çıkmış vaziyette. 2002'den günümüze kadar esnafımızın nasıl AK Parti tarafından desteklendiğini esnaf şehri Kırşehir'den bir kez daha müjdelemek isterim." ifadelerini kullandı.

Çalık, ziyaretin ardından parti toplantı salonunda gerçekleştirilen 'İl Halkla İlişkiler Başkanları Toplantısı'na katıldı.