Siirt Belediyesi, kentte çevre temizliğine dikkat çekmek ve çöp atma saatlerini hatırlatmak amacıyla hazırlanan proje kapsamında 3 dilde müzikli anons yapıyor.

Türk, Arap ve Kürt halkının yaşadığı Siirt’te çok dilli belediyecilik hizmet anlayışı çerçevesinde birçok alanda hizmet vermeye başlayan Siirt Belediyesi, kentte çevre temizliğine dikkat çekmek ve çöp atma saatlerini hatırlamak amacıyla 3 dilde müzikli anonslar ile çöp toplama çalışması başlattı.

Siirt'te 11 yıldan bu yana temizlik işlerinde çalıştığını dile getiren Lazgin Tepe, 3 dilli anons ve müzikle başlatılan çöp toplama kampanyasıyla yurttaşlara çöp toplama saatlerini hatırlattıklarını ifade ederek, "Siirt'in çok dilli ve çok kültürlü bir kenttir. Burada 3 dilli bir müziğin eşliğinde çöp toplamamız bütün yurttaşlarımızın hoşuna gidiyor. Bu müzik sokakta çaldığı zaman herkes pencereden bakıyor ve temizlik saatinin geldiğini fark ediyor. Çöp saatlerini bekleyen vatandaşlar, çöplerini poşetlerin içinde temiz bir şekilde alıp çöp toplama aracına doğru gelip çöplerini boşaltıyor." dedi.