Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 200 dönüm olan Yeniköy Mezarlığı’nın ihtiyaca cevap vermesini sağlamak amacıyla 89 dönümlük arazi satın alarak, düzenlemeye başladı.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürü Cevat Can, Yeniköy Mezarlığı’nın çevre düzenleme çalışmalarının geçen yıl tamamlandığını, 14 bin metrekare kilitli parke taşı, 9 bin metrekare beton bordür taşı döşendiğini, 100 adet ağaç dikildiğini, mezarlık alanının aydınlatmasının yapıldığını ve 2 adet cenaze aracı alındığını kaydetti. Yeniköy Mezarlığı’nın defin kapasitesinin dolmasına 3 yıllık bir süre kaldığını belirten Can, Yeniköy Mezarlığı bitişiğinde bulunan 89 dönümlük bir alanın kamulaştırılıp, mezarlık alanı için tahsis edildiğini, yeni mezarlık alanının çevre düzenlemesine başlandığını kaydetti.

Yeniköy Mezarlığı başta olmak üzere birçok mezarlıkta çevre düzenlemesi ve kilitli parke taşı döşemesi yaptıklarını anlatan Can, “Ücretsiz mezarlık hizmetlerini daha iyi yapabilmek için 62 personel ve 6 cenaze nakil aracımızla hizmet veriyoruz. Halkımızın acı günlerinde mezarlıklarını çamura girmeden ziyaret edebilmesi için 14 bin metrekare alana kilitli parke döşemesi yaptık. 4 kilometrelik mezarlık anayolları asfaltlama çalışmalarını bitirdik. Geceleri definlerin kolaylıkla yapılabilmesi için 30 ayrı noktaya aydınlatma direkleri kurduk. 2014 yılı içerisinde defin çalışmaları esnasında yaklaşık 100 kamyon kaya tahliye ettik.’’

Alo 188 Mezarlık Hattı’nın 7 gün 24 saat cenaze işlemleri için halkın hizmetinde olduğunu vurgulayan Can, “Mardinkapı Mezarlığı’nın duvar arkası toprak dolgusu yapıldı, idare binası onarıldı. Alipınar Mezarlığı’nda çevre düzenlemesi yapılarak halkımızın mezarlıklarını rahatça ziyaret etmesini sağladık. 2015 yılı içerisinde yeni bağlanan 13 ilçe belediyesine mezarlık hizmetlerini yerinden ve sorunsuz yürütebilmeleri için Büyükşehir Belediyemiz bütçesinden bütçe aktarımı yapılacak." diye konuştu.