AK Partili eski Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’in israf gerekçesiyle 2009 yılında kapattığı hayvanat bahçesini Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl daha geniş ve kapsamlı olarak yeniden açtı.

Eğirdir Gölü’ün kıyısında oluşturulan ve yaklaşık bir yıldır 250 dönümlük alanda çeşitli düzenleme, bakım ve onarımın ardından yeniden faaliyete geçirilen hayvanat bahçesinin yeni adı ‘Rüya Park’ oldu.

Rüya Park olarak adlandırılan kompleksin içerisinde çeşitli evcil ve vahşi hayvanların yanı sıra bölgede yetişen çeşitli çiçek, ağaç, süs bitkileri, sera ürünleri ile koşu alanları, binicilik tesisi, yüzme alanları, plajlar, yeme, içme alanları, kapalı yüzme havuzu, açık basketbol ve voleybol sahası gibi insanların yararlanıp güzel vakit geçirerek eğlenebileceği alanlar yer alıyor.

Eğirdir Belediyesi Rekreasyon alanı içerisinde bulunan Rüya Park’ın açılışı görkemli bir törenle gerçekleştirildi. Açılışta bir konuşma yapan Başkan Şengöl, "Halkımızın dilinde hayvanat bahçesi olarak bilinen, bizim rekreasyon alanı dediğimiz, bu alan 10 yıl önce halkımızın hizmetine açılmıştı. 2004 seçiminden sonra bu faaliyetleri hızlandırdık. Özellikle bitkilendirmeyi yeğledik. 2009 seçimlerinden bir ay sonra buranın kapısına kilit vuruldu. 5 yıl içinde neredeyse dikilen ağaçlar bile sulanmadı. Büyük bir bölümde ağaçlar kurudu.” dedi.

2014 seçimlerinden önce nereye gittiysem, beyler, hanımlar, çocuklar ve birçok tanıdığımız, "Seçileceksin, oy vereceğiz ama bizim hayvanat bahçemizi geri getirececek misin?" dediklerini belirten Ömer Şengöl, “Burası sadece bir hayvanat bahçesi değil, Doğal Yaşam Parkı, Hobi Alan. 250 dönümlük bir alan. Baybuğan tarafında seramız var. Eğirdir'imizin her tarafını güzelleştiren, kamu kurumlarına da yardımcı olan seramızda çeşitli süs bitkileri ve çiçekler yetişiyor. Devamında düğün bahçemiz, kır düğün salonumuz mevcut. Seçimden sonra en kısa zamanda açılacak demiştik. Evdeki hesap çarşıya uymadı. Eskiyi yenilemek, yeniyi yapmaktan daha zor oldu. Açılışımızı 15 Mayıs olarak planlamıştık. Hava şartlarından dolayı bugüne nasip oldu. Hayırlısıyla hocamızın duasıyla tesisimizi açacağız.” dedi.

Rüya Park’ı daha da zenginleştireceklerini dile getiren Başkan Şengöl, yeme, içme alanları, kapalı yüzme havuzu, açık basketbol ve voleybol sahası ve devamında Halil Üstün Parkı ile bu komplekste ki çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

Bazılarının kompleksi sadece hayvanat bahçesi olarak adlandırdığını söyleyen Şengöl, “Biz burada hobi olarak hayvanları besliyoruz. Olabildiğince bölgenin ağaçlarıyla mini arberetum yapıyoruz. Koşu alanları, binicilik tesisi, yüzme alanları, plajlar yaparak burayı Türkeiye'de eşi bulunmayan bir yer haline getireceğiz. Türkiye'nin hiç bir yerinde böyle bir alan yok. Biz ufak tefek takılarla imalatlarla bu hale getiriyoruz. Allah bize dünya güzeli bir mekânı lütfetmiş. Bizde kulağa küpe, gerdanlık, gözlük gibi aksesuarlarla güzelleştiriyoruz. 2-3 yaşından başlayıp 80-90 yaşına kadar bütün insanlarımızın burada eğlenip, dinlenip, vakit geçirebileceği bir yer oluşturduk. Birçok kişi buranın ücretli olmasını istiyor ama biz ücret almayacağız. Burada yapacağımız 3-5 rant alanı ile buranın giderlerini karşılamayı düşünüyoruz. Sizler istediniz, bizler bu hale getirdik. Katılımlarınız için teşekkür ediyorum. Hepinizden Allah razı olsun. Eğirdir birlikteliğini hep beraber gösterdik. Hocamızın duası, Müftülüğümüz’ün mevlidinden sonra hep beraber yemek yiyeceğiz." dedi.

İlçe Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Ömer Şengöl, daire müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile çok sayıda vatandaşın katıldığı açılışa yaklaşık 5 bin kişi katıldı.