Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (HATSU), içme suyu şebekelerinde oluşan arızalara müdahale edilerek, kesintilerin önüne geçildiğini bildirdi.

Samandağ ilçesine bağlı Çiğdede Mahallesi’ndeki içme suyu şebekelerinde yetersiz kalan eski 200’lük boruların yerine 470 metre 280’lik boruların monte edildiğini belirten HATSU yetkilileri, patlak olan hatlara kelepçe takılarak kayıp kaçağın önlendiğini ve vanaların da yenilendiğini söyledi. Yetersiz kalan içme suyu hattı yerine döşenen şebekelerle mahalle sakinlerinin rahat bir nefes aldığını belirten yetkililer, kayıp-kaçak oranlarının azaltılması ve enerji tasarrufu sağlama konusunda kararlı olduklarını kaydederek, Samandağ’da olduğu gibi diğer ilçelerde de arıza tespit edilen hatlarda onarım çalışmalarının sürdürüldüğünü ifade etti.

İçme suyu hattı bulunmayan mahallelerin belirleme çalışmalarının devam ettiğini dile getiren HATSU yetkilileri, vatandaşların bütün sorunlarına kulak vererek çalışmalarda önemli adımların atıldığını bildirdi.