İzmir Büyükşehir Belediyesi kuruluşu Metro A.Ş. ile İŞKUR arasındaki işbirliği sayesinde 23 genç, hem meslek hem de iş sahibi oldu. Bir protokol kapsamındaki “Tren Makinistliği İşbaşı Eğitim Programı” ile 6 aylık eğitim ve sınavların ardından başarılı olan adaylar, İzmir Metrosu’nda işbaşı yaptı. Çiçeği burnunda sürücüler, brövelerini törenle aldı. Törene İŞKUR İzmir İl Müdürü Kadri Kabak, İzmir Metro A.Ş. Genel Müdürü Sönmez Alev, yeni sürücüler ve aileleri katıldı.

Törende konuşan Genel Müdür Alev, İzmir Metro A.Ş olarak ilkleri yaşama geçirmeye alışık olduklarını belirtti. Alev, “Sizler zorlu süreçlerden geçerek bu mesleği yapmaya hak kazanan seçilmiş insanlarsınız. Her gün binlerce kişiyi taşıyacaksınız. Bayramlarda, yılbaşı günlerinde herkes tatil yaparken siz görev başında olacaksınız ancak burada aldığınız eğitim sayesinde sadece bir iş değil, Türkiye’nin her yerinde geçerliliği olan bir meslek sahibi de oldunuz.” diye konuştu. İŞKUR İl Müdürü Kabak ise iki kurum arasındaki işbirliğinin önemine dikkat çekti. İzmir Metro A.Ş.’nin, kurumlarına yapılan iş başvuruları arasında en çok tercih edilen üç kuruluştan biri olduğunu dile getiren Kadri Kabak, “Bu kente çok faydalı olan elit bir kurumda çalıştığınız farkında olmalısınız.” dedi.

Törende bröve alanlar arasında, meslek edindirme eğitim programını başarı ile tamamlayıp sürücü olarak işbaşı yapan üç kadın da vardı. Aysu Tuna, Gülşah Yurttaş ve Merve Çetin, bundan böyle İzmirlilerin metro ulaşımını sağlayan ekipte yer alacak.