Kahramanmaraş'ta onbinlerce kişi koronavirüs nedeniyle işsiz kalırken, Kahramanmaraş Büyükşehir belediyesi bugünden başlamak üzere suya zam yaptı. Türkiye'nin su kaynakları bakımından en zengin ili olan Kahramanmaraş'ta suya yapılan zam vatandaşın tepkisine neden oldu.

CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju özcan'ın suya önce yüzde 50, ardından yüzde 10 indirim yapması, MHP'li Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı'nın Ramazan ayında suyu ücretsiz yapmasının ardından, gözler zengin su kaynaklarına sahip Kahramanmaraş'a çevrilmişti.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bilindiği gibi, Türkiye koronavirüsle boğuşurken Mart ayında suya zam yapmış ve yapılan bu zam Haber46 tarafından açığa çıkarılmıştı. Gelen tepkiler üzerine Başkan Güngör, su zammının 30 Nisan tarihine ertelendiğini açıklamıştı.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Kahramanmaraş'ta da koronavirüs nedeniyle büyük ekonomik sıkıntı yaşanmaktadır. Onbinlerce kişi işsiz kalmış, binlerce işyeri kapalı tutulmaktadır. Yapılan bu zam haksız ve gereksiz bir zamdır ve geri alınması gerekmektedir.

Haber46'nın önerisi Ramazan ayı boyunca sudan hiç bir ücret alınmaması, Bayram sonrası ise zamsız tarifeyle suyun ücretlendirilmesidir. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine bağlı KASKİ su zammını iptal etmeli ve 2020 yılında suya yeni bir zam yapılmamalıdır.

KASKİ'DEN AÇIKLAMA

Haberimiz sonrası KASKİ bir kamuoyu açıklaması yaptı. KASKİ Açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bazı Sosyal medya hesaplarından KASKİ suya zam yaptı şeklinde asılsız, maksatlı, ve kamuoyunu yanıltma amaçlı haber yayınlandığı görülmüştür. Bu süreçte suya hiçbir zam yapılmadığı gibi, abonelerimizin yükümlülüklerini yerine getirip getirmediğine bakılmaksızın kesintisiz su hizmeti verilmektedir. Asılsız haber yapanlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır."

Ancak durum KASKİ'nin belirttiği gibi değildir. Su zammı Mayıs sonuna kadar ertelenmiştir. Ancak zam tamamen gerçektir. 

SUYA ZAM KONUSUNDAKİ TÜM GERÇEKLER İÇİN TIKLAYINIZ!