Kaymakamı Serdar Kartal, Belediye Başkanı Osman Okumuş, Garnizon Komutanı Ahmet Ziya Çelik, Emniyet Müdürü Sebahattin Öztırpan,İlçe Müftüsü Abdüssamet Pat, sivil toplum kuruluşları ve daire müdürleri tarafından karşıladı.
İlk olarak ilçe kaymakamı Serdar Kartal'ı ziyaret ederek ilçenin genel durum hakkında birifing aldı. Türkoğlu Lisesi bahçesinde bulunan ve yeni tadilatı yapılan Metem Misakı Milli Konferans salonunda incelemelerde bulunup,öğrencilerle ilgilendi ve tek tek sıkıntılarını dinledi. Daha sonra Türkoğlu Belediyesini ziyaret ederek Belediye Başkanı Osman Okumuş'dan belediye çalışmaları ve yeni projeler hakkında bilgiler aldı.
Vali Güvençer, beraberindeki heyet ile birlikte, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığınıda ziyaret ederek, orada askerlerle sohbetin ardından  Geleneksel Osmanlı Okçuluğu hakkında bilgiler aldı, Garnizon Komutanı Çelik ve İlçe Kaymakamı Kartal'ın ok atışlarını izledi.
Sonrasında,Türkoğlu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'ni de ziyaret edip, orada da tek tek hastalarla ilgilendi,sıkıntılarını dinledi, ve hastalara şifalar diledi.
Açılış Programına katılmak üzere Türkoğlu İmam Hatip Lisesi Tatbikat Cami avlusunda organize edilen Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Cami ve gençlik temalı program ve yeni yapılan Oruç Mehmet Sarı Camii açılış programlarına katıldı.
Programda konuşan Vali Güvençer, ”˜”˜Bu gün burada buluşmamıza vesile olan Camiler ve Din Görevlileri Haftamızı kutluyor ve burada açılışını yapacak olduğumuz caminin yapılması için arsa tahsis eden Oruç Mehmet Sarı'ya ve yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”diyerek konuştu.
Program sonunda emeği geçenlere teşekkür belgeleri verilerek son buldu.
Vali Güvençer, programın ardında Kılılı Mahallesinde bulunan Türkoğlu Meslek Yüksek okulunu ziyaret ederek oradaki öğrencilerle sohbet etti,sıkıntılarını dinledi.
Türkoğlu ilçesine sabah saat: 8;00 sıralarında başlayan Vali Güvençer'in gezisi ve incelemeleri yaklaşık gün boyu devam etti.