Evinin balkonuna, "satılık" afişi asmaya çalışırken 10. kattan düşerek hayatını kaybeden Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Mahmut Bakır'ın adının verildiği park düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Valilik binasınında içerisinde bulunduğu alan Büyükşehir Belediyesi tarafından gerekli çalışmaların yapılması sonucu "Kahramanmaraş Valiliği Mahmut Bakır Parkı" adı verilen park, düzenlenen törenin ardından İl Müftüsü Muhammet Gevher'in duası eşliğinde açıldı.

Vali Şükrü Kocatepe, gazetecilere yaptığı açıklamada, elim bir kaza sonucu hayatını kaybeden Mahmut Bakır'ın kentte kalıcı bir çok eserde emeği olduğunu ifade ederek, Büyükşehir belediyesinin  kendilerine Bakır'ın anısına bir park yapmayı teklif ettiklerini anımsattı.

Kocatepe, parkın daha önceden yapıldığını ancak Bakır'ın ölümünden önce büyük emeği olduğu için aynı yerin düzenleme çalışmalarını yapabileceklerini istediklerini ifade ederek, parkın yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'ta Bakır'ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını bu nedenle adını bir parkla yaşatmak için böyle bir çalışma başlattıklarını kaydetti.