Kıbrıs Meydanı'nda Kahramanmaraş Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Sümbül Dikme Töreni, Osmanlı Padişahı Sultan III. Murad Han'ın Maraş Beylerbeyi'ne gönderdiği fermanın okunması ile başladı.

Kahramanmaraş Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü personellerinden Eshabil Yıldız, Sultan III. Murad Han'ın Maraş Beylerbeyi'ne gönderdiği fermanı okudu.

Sultan III. Murad Han Maraş Beylerbeyi'ne gönderdiği fermanında: “SARAY BAHÇELERİNE
MARAŞ'TAN SÜMBÜL SOĞANI GETİRİLMESİNE DAİR HÜKÜM
Bostancı Başına Gönderile”¦ Ba hatt-ı hümayun Maraş beglerbegine hüküm ki, Hala hassa bagçelerde sünbül soganı kalmayub Vilâyet-i Maraş'da olan yaylaklar ve daglar sümbül yerleri olmagın elli bin dane ak sünbül ve elli bin dahi gök sünbül soganı cem olunub mu'accelen gönderilmesi lazım olmagın buyurdum ki Vardukda ol diyarda şükûfe ahvâlin billür kimesneleri  getirdüb tenbih edüb ve yanlarına mü'temed âdemler koşub tayin olunan mikdarı sünbül soganın mu'accelen cem edüb dahi emr-i şerifimle varan âdeme teslim edüb südde-i saadetime irsal eyleyesün ve ne mikdar sogan teslim olunursa yazub bildiresün ki getüren kimesneden ana göre taleb oluna.  Husus-ı mezbur mühimdir ihmal ve müsamaha  etmeyüb ikdam ve ihtimam üzre olasın. Fi  26 Muharrem 1001 / 2 Kasım 1592 (III.Murad Dönemi)” hükümlerini içeriyor.
Fermanın okunmasının ardından Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakcı, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye birim müdürleri, Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yunus Karaman, Anadolu İmam Hatip Lisesi Mehteran Takımı ile mahalle muhtarları, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.
Sümbül Dikimi Törenleri münasebetiyle Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından şehrimizin muhtelif yerlerine 15 bin Sümbül 15 bin lale dikimi gerçekleştirildi.