Almanya'nın Baden-Württemberg Eyaleti Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi ve Finans Bakanı Nils Schmid, eyalette uygun fiyata konut inşa etmek için yerel yönetimler ve inşaat şirketleri ile birlikte çalışmalar yapacaklarını bildirdi.

Uygun fiyata konut sıkıntısına ortak çalışmalarıyla çözüm bulacaklarını belirten SPD'li siyasetçi, "Sadece büyükşehirler ve öğrencilerin yoğun olduğu şehirlerde değil, eyaletin neredeyse her bölgesinde konut sorunu bulunmakta. Bu sorunu ancak federal, eyalet, belediye ve inşaat şirketlerin birlikte çalışmasıyla ortadan kaldırabiliriz." dedi.

Baden-Württemberg Eyalet Bankası L-Bank'ın konut sahiplerine 2013 yılında yaklaşık 300 milyon Euro, 2014 yılında ise 450 milyon Euro düşük faizle kredi verdiğini hatırlatan Schmid, "L-Bank tarafından vatandaşa sunulan konut kredilerin önemine vurgu yapmak istiyorum. Çünkü bu krediler sayesinde geçen yıl toplam 6 bin 343 konuta destek sağlandı. Önümüzdeki yıllarda bu sayıyı artıracağız. Eyalet Hükümeti olarak daha fazla ödenebilir konut inşa edilmesi için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz." diye konuştu.

Baden-Württemberg'de kira freni (Mietpreisbremse) uygulaması da önümüzdeki aylarda yürürlüğe girmesi bekleniyor. Buna göre konut talebinin yoğun olduğu bölgelerdeki kiralar o bölgenin kira ortalamasının en çok yüzde 10 daha fazla olabilir.