Manisa Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde toplu taşımacılık yapan şoförlerin güzergâh izin belgesi çilesinin sona erdiği belirtildi. Belgeyi İzmir’den almak zorunda kalan şoförlere, Belediye Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın dağıttığı belgelerle kolaylık sağlandığı ifade edildi.

Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz, güzergâh izin belgelerini dağıtmaya başladıkları söyledi. Deniz, “Daire başkanlığı olarak bizler, 5216 Sayılı Büyükşehir Belediye Yasası’nın amir hükümleri gereği büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde daha önceden D4 belgeleriyle taşımacılık yapan şoförler için Karayolları Toplu Taşıma Yönetmeliği adı altında bir yönetmelik çıkararak, bunların bir düzen içerisinde tekrar haklarını koruyarak çalıştıkları güzergâhta sorunsuz çalışmalarını sağlayacağız. D4 belgesi yerine güzergâh izin belgesi vererek faaliyetlerine devam etmelerini sağlıyoruz. Dağıtıma Saruhanlı ilçesinden başladık. Diğer ilçelerin de evrakları inceleniyor. Bizler Saruhanlı’daki taşımacılara güzergâh izin belgeleri vermek suretiyle gerek trafik denetimlerinde gerek diğer denetimlerde ceza ile karşılaşmamaları adına ivedi şekilde dağıtma kararı aldık. Diğer ilçelerde de güzergâh belgelerini vermek suretiyle bu işlemi yerine getireceğiz.” dedi. Saruhanlı Taşıma Kooperatifi'nde görev yapan 21 şoförün güzergâh izin belgesi aldığını kaydeden Deniz, evrakları tamamlanan diğer esnafın da belgesini alacaklarını dile getirdi.

Saruhanlı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Arguz da yerel seçimlerden önce güzergâh izin belgesi işlemlerinin İzmir’den yapıldığını, büyük mağduriyet yaşadıklarını ifade etti. Arguz, “Birçok arkadaşımız belge almakta zorlanıyordu. Ceza yiyenler çok oldu, cezaların miktarı da çok yüksekti. Şimdi bu çalışmalar tamamlandı, şoförlerimiz belgelerini alıyorlar. Diğer şoförler de en kısa zamanda güzergâh izin belgelerine kavuşacaklar. Büyükşehir Belediyesi’ne bu kolaylığı sağladıkları için teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.