Maraş kalesi ne zaman açılacak? Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye başkanı Hayrettin Güngör 31 Ekim 2019 tarihinde yaptığı açıklamada Tarihi Maraş kalesinin yılbaşına kadar açılacağı sözünü vermişti. 

Başkan Hayrettin Güngör, “Büyükşehir Belediyesi olarak Tarihi Maraş Kalesi’nin çevre düzenleme planını kurula onaylatmıştık. Ardından ekiplerimiz hızlı bir şekilde çalışmalara başladı. 11 bin metrekarelik açık alanda yoğun bir şekilde çalışıyoruz” diye konuşmuş ve şöyle devam etmişti.

“Tarihi Kalemizde yürüyüş yolları, dinlenme alanları ve seyir alanları oluşturuyoruz. Kurtuluş mücadelemizin sembol mekanlarından olan Tarihi Maraş Kalemizi yıl başına kadar hemşerilerimizin ziyaretine açmayı planlıyoruz. Şehrimize hayırlı olsun”

Tarihi Maraş Kalesi yıllardır kapalı ve ortaya atılan iddiaların hiç biri cevaplanmadı. Restorasyon yapıldığı için kapalı tutulan Maraş Kalesinde yıllardır hiç bir çalışmanın yapılmadığı ortaya çıkmıştı. Bazı kişiler kaleden gece saatlerinde kamyonlarla tarihi eser kaçırıldığı iddia edilmişti.

NE ZAMAN AÇILACAK?

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye başkanı Hayrettin Güngör'den ve Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekillerinden Tarihi maraş Kalesi ile ilgili açıklama bekliyoruz. Maraş Kalesi ne zaman vatandaşların ziyaretina açılacak? 

Sorumlu gazetecilik gereği okuyucularımızı aydınlatmak için bu soruların cevabını bekliyoruz.