Muğla'nın Menteşe İlçe Kent Konseyi Engelliler Meclisi, Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi'nde yapılan genel kurulla toplandı. Meclisin kurulması için yapılan genel kurula Menteşe Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Güven, Kent Konseyi Başkanı Mustafa Turgut, yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve engelli vatandaşlar katıldı.

Menteşe Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Güven, burada yaptığı konuşmada, "Genel kurulla engelli vatandaşlarımızın tek çatı altında toplanması sağlanacak. Ben Engelliler Meclisi ile tek ses, tek yürek olup engelleri el ele, kol kola aşacağımıza inanıyorum. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek, yaşamlarını daha da yaşanır kılmak adına kurulacak olan Engelliler Meclisi'ni Menteşe Belediyesi olarak yürekten destekliyoruz. Onların evlerinden çıkıp kentle ve kent insanıyla kaynaşmaları, sosyal hayatta yer almaları bizlerin de hayatına anlam katacaktır. Engelliler Meclisi'nin başarılı işlere imza atacağı inancıyla yeni yönetime çalışmalarında başarılar dilerim. Belediye olarak engelli vatandaşlarımız için yapılacak her projede varız ve destekliyoruz." dedi.

Genel kurulda Baki Umut Turgay Menteşe Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı seçilirken yürütme kurulu Elif Şenol, Tuncay Kırbaş, Erdem Türk ve Ali Yiğit Kocabıçak'tan oluştu. Yedek üyeliklere ise Sabahat Durmaz, Mine Gökçan, Muzaffer Telli, Çiğdem Başarır ve Hüseyin Akbulut seçildi.