Kurulum aşamasını tamamlamaya çalışan Muğla'nın yeni ilçesi Seydikemer'de vatandaşların sıkça kullandığı kurumlar, ilçeye şube açmaya devam ediyor. Yüzölçümü bakımından Muğla'nın en geniş ilçelerinden olan Seydikemer'de yaşayanlar bu şekilde resmi işlemleri için Fethiye'ye gitmek zorunda kalmayacak.

Seydikemer belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Seydikemer’in tam bir ilçe olabilmesi için resmi kurumların açılması gerektiğine vurgu yapıldı. Bu bağlamda eksikliklerin bir bir giderildiği belirtilirken, son olarak Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) ve Noter'in ilçeye açılacağı bildirildi.

Öte yandan ilçe sınırları içerisinde bulunan Eşen Çayı'nın ıslah edilmesi için çalışmalar başladı. 15 Ocak'ta başlayan proje ile sosyal alanlar oluşturulacak. İnsanların vakit geçireceği, ailecek eğlenebileceği mekanların oluşturulacağı proje ile ilgili bilgi veren Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Eşen Çayı ıslahı ile merkezden çevreye doğru yayılarak toplamda 12 bin metrekare alanda düzenleme yapılacağını bildirdi. Otgöz, “Eşen Çayı Islahı Projemiz çok büyük bir proje. Ama öncelikle ilçe merkezimizde bu ıslahı yapacağız. 4 km uzunluğunda olacak projemizin 1 kilometresi gölet olacak. 40 ila 80 metre genişliğinde olacak olan gölet projemizin ardından belediye olarak rekreasyon çalışması yapacağız. Projemiz hem ilçemizin çehresini hem de kentteki sosyal yaşamı değiştirecek.” dedi.