Kahramanmaraş Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre Kahramanmaraş Belediyesi tarafından yeni mezarlık alanı olarak belirlenen Şeyh Ali Sezai Efendi Mezarlığı'nda defin işlemleri bir düzen içerisinde yapılacak.

 

Mezarlıklar Müdürlüğü bünyesinde hizmet verecek olan Şeyh Ali Sezai Efendi Mezarlığı şu an itibari ile 500 dönümlük bir alanı kaplıyor.

 

Şeyh Ali Sezai Efendi Mezarlığı'nda alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından defin işlemlerine başlanacak ve defin işlemi gelişigüzel değil bir plan dahilinde yapılarak, Şeyh Adil Mezarlığı'ndaki gibi karmaşaya müsaade edilmeyecek. Mezar taşları da tek tip olarak yapılacak.


HABER46'NIN YORUMU:


Kahramanmaraş en yaşanabilir bölgesine Organize Sanayi yapmak gibi büyük bir gaflete imza atanlar şimdi de en olmayacak yere Kılavuzlu Parkının karşısına mezarlık yapıyor. Kahramanmaraş'ın suyla bağlantısını daraltacak bu uygulama geri dönülmesi mümkün olmayan ve telafisi imkansız sonuçlar doğuracaktır. Yaptığınız bu uygulama 100 yıl sonra bile çok büyük eleştiriler alacaktır. Bu uygulamadan vazgeçmelisiniz. Kahramanmaraşlıların büyük bir kısmının karşı olduğu bu çalışmayı durdurmalı gerekirse referandum yapmalısınız. Haber46 olarak tarihe kara bir leke olarak geçecek bu kararınıza karşı olduğumuzu bildiriyor ve tarihe not düşmek istiyoruz. 

Tarih Haber46'nın bu karara bütün gücüyle direndiğini yazacaktır. 

Sivil Toplum Kuruluşları nerede?

Dünyanın herhangi bir ülkesinde biri öksürse açıklama yapan Kahramanmaraş Platformu nerede?

Kahramanmaraş Çevre Dernekleri nerede?

Çevreciler nerede?

...