Silifke Belediyesi ekipleri, şehir merkezi ve yüksek kesimlerde yer alan mahallelerde, kar temizleme ve tuzlama çalışmaları yapıyor. 23 yıl aradan sonra şehir merkezine düşen kar, karpostallık görüntüler oluştururken, vatandaşlar da bu anın keyfini çıkartıyor.

Mersin Silifke’de zorlu kış şartlarının olumsuz etkilerini en aza indirmek ve yoğun kar yağışı nedeniyle oluşabilecek mağduriyetleri en kısa zaman diliminde çözüme kavuşturabilmek amacıyla oluşturulan karla mücadele ekipleri, gece ve gündüz vardiyası olarak görevini sürdürüyor. Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, belirli aralıklarla devam eden kar yağışı dolayısıyla, Temizlik İşleri ve Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin, kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

Ekiplerin kış aylarında meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı hazır tutulduğunu vurgulayan Başkan Mustafa Turgut, Garaj Amiri Mustafa Güler’den, şehir merkezi ve mahallelerde devam eden temizlik ve tuzlama çalışmalarıyla ilgili olarak bilgiler aldı.

‘ŞEHİR MERKEZİMİZE 23 YIL ARADAN SONRA KAR DÜŞTÜ’

Başkan Turgut, "Şehrimize 23 yıl aradan sonra kar yağdı. Yüksek kesimlere kış aylarında düşüyordu ama bu kış şehir merkezimiz başta olmak üzere sahil kesimlere de güzel bir kar yağışı oldu. Bunun için önlemlerimizi aldık ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ekiplerimiz, ilçemizin yüksek kesimlerinde yer alan mahallelerdeki ana arterler başta olmak üzere cadde ve sokaklarda tuzlama ve yol açma çalışması yaparak, olumsuzlukların önüne geçiyor. Tuzlama kamyonları, greyderler ve personellerimiz tam kadro çalışmalarını rutin bir şekilde sürdürüyor. Özellikle karlanma ve buzlanmaya karşı ana cadde ve sokaklar ile birlikte okul ve dolmuş güzergâhları ile yaya yürüyüş alanları da temizleniyor." dedi.

Silifke Belediyesi Garaj Amiri Mustafa Güler ise "İlçemizin dört bir yanında vatandaşlarımızı mağdur etmemek için çalışmalar yapıyoruz. Şehir merkezimiz ile sahil kesimlerimizde etkili olan kar yağışıyla birlikte, karla mücadele çalışmalarımıza hız verdik. Silifke Belediyesi olarak mahallelerimizde sürdürdüğümüz çalışmalarımızı yerinde inceliyor, olası yaşanabilecek tehlikelere karşı anında önlem alıyoruz. Halkımızın rahat ve güvenli bir şekilde kış mevsimini geçirmeleri için bütün imkânlarımızı seferber ettik. Emeği geçen bütün belediye personellerimize teşekkür ediyorum." açıklamasını yaptı.