Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile düzenlenen 5 dönemlik 'Kış Kampı'nın ilk dönemi sona erdi. Aslantaş Doğa ve İzcilik Kampı Tesisleri'nde düzenlenen kampın son gününde Vali Kerem Al Somali, Arnavutluk, Kazakistan, Kosova, Yunanistan, Etiyopya, Yemen’den gelerek Türkiye’de öğrenim gören 168 öğrenci ile bir araya geldi.

Kamp ateşini yakan Vali Kerem Al, yabancı öğrencilere "İlimize hoş geldiniz" diyerek başladığı konuşmasında, “Çoğunluğu Somali’den olmak üzere 7 ayrı ülkeden gelen öğrencileri ilimizde misafir ediyoruz. Öğrencilerimizi ağırlamaktan, onları tanımaktan memnuniyet duyuyoruz. Diliyorum ki öğrencilerimiz, bu kısa süreli kamp sonunda güzel hatıralarla ilimizden ayrılırlar, bizleri güzel hatırlarlar.” şeklinde devam etti. Vali Al, öğrencilere okul hayatlarında da başarı dileyerek, “Temenni ediyorum ki bir an önce okullarınızı bitirir, ülkelerinize döner ve hizmet edersiniz. Ayrıca, ülkemizle kendi ülkeniz arasında gönül elçileri olursunuz.” dedi.

YABANCI ÖĞRENCİLERDEN PROTOKOL ÜYELERİNE 7 FARKLI DİLDE “HOŞ GELDİNİZ”

Kamp ateşini yaktıktan sonra öğrencilerle sohbet eden Vali Kerem Al, daha sonra öğrencilerin hazırladığı programı izledi. Öğrencilerin de katılımıyla okunan İstiklal Marşı ardından Somalili bir öğrenci tarafından Kur'an-ı Kerim okundu. Öğrenciler, Vali Kerem Al ve protokol mensuplarına 7 farklı dilde “hoş geldiniz” dediler.

Programın devamında, Somalili bir öğrenci teşekkür konuşması yaptı. Ailelerini bırakarak uzak bir ülkeye geldiklerini ifade eden Somalili öğrenci, “Misafirleri seven bir ülkeye geldik. Herkes bize analık, babalık ve kardeşlik yaptı. Hatta sokağa çıktığımızda bile insanlar bize “ülkemize hoş geldiniz” diyorlar. Bu ülkede olan herkesi seviyoruz. Bizleri, dünyanın çeşitli ülkelerinden getiren, okuma imkânı sağlayan Türk Diyanet Vakfı'na, bu güzel kamp imkânını sağlayan Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ve bugün bizleri ziyaret eden siz değerli misafirlerimize teşekkür ediyoruz.” dedi. Program, öğrencilerin hazırladığı ilahi ve şiirlerin okunması ile son buldu.

Kampta öğrencilere okçuluk, bisiklet, voleybol, basketbol gibi spor etkinliklerinin yanı sıra Osmaniye’nin tarihi ve turistik yerleri de gezdirildi. Vali Kerem Al, kamp boyunca çeşitli spor aktivitelerine katılan öğrenci ve öğretmenlerle masa tenisi oynadı.