MHP Afyon Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Afyonkarahisar’da nüfusu 2 binin altında kaldığı için köye dönüşen 49 beldenin adeta birçok hizmeti alamadığını söyledi.

Yılmaz, nüfusu 2 binin altına düştüğünden dolayı, yaklaşık 559 belde köy haline dönüştürüldüğünü, bunların 49 tanesinin Afyonkarahisar’da olduğunu söyledi. Yılmaz, beldelerin adete müjdelerle kapatılarak köye dönüştürüldüğünü, ödeneklerde hiçbir eksilme olmayacağı, hizmetlerin aksamadan devam edeceği sözünün verildiğini kaydetti. Ancak, bu sözlerin yerine getirilmediğini ve köy haline dönüştürülen yerlere verilen ödeneklerde ciddi bir düşüş görüldüğünü belirten Yılmaz, “Bu insanların gerçekten hizmet almaları gerekiyor. Nüfusları 2 binin altına düştüğü için belde hâlinden köy hâline getirildiler. Ama buralarda özellikle yazın nüfusları 3 bin, 4 bin, hatta 5 bin olan yerler var.” dedi. Yılmaz, buralardaki temizlik hizmetlerinin aksadığını, çöplerin alınmadığını, buların altyapı sorunları olduğunu kaydetti. Yılmaz, "İçme suyu sorunları vardır, kanalizasyon sorunları vardır, yol problemleri vardır. Bir yıl geçmiş olmasına rağmen, ‘Bu işler aksamayacak’ diye söz verilmiş olmasına rağmen, aksamaması için bölgelerde hizmet noktaları oluşturulacağı sözü verilmesine rağmen hala nereye kurulacağı belirlenmemiştir." diye konuştu.

Yılmaz, ulaşımın problem haline geldiğini, bozulan, kazılan yolların tamiratının problem hâline geldiğini, su arızalarının giderilemez hâle geldiğini, kanalizasyonların çok ciddi problemler hâline geldiğini kaydetti. Yılmaz, beldelerin eskiden en azından bazı hizmetleri yürütecek araçları olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: "Araçları vardı, itfaiye aracı, ambulanslar vardı veya kepçesi, kamyonu vardı. Bunlar da İl Özel İdaresi deposu adı altında âdeta çürümeye terk edilmiştir ve maalesef, bu araçlar hizmet dışı kalmıştır. Yazıktır, günahtır, kamu kaynaklarının bu kadar israf edilmesine göz yummamak lazımdır."