Antalya Manavgat Belediyesi, 15. Side Dünya Müzikleri Festivali'nin 8-13 Ekim tarihleri arasında yapılacağı bildirildi.

15 gün önce dönemin Kültür Bakanı İstemihan Talay'ın 2 bin yıllık Side Antik Tiyatro'da başlattığı uluslararası festival, bu sene 8 Ekim'de Antalya Devlet Senfoni Orkestrası’nın Side Antik Tiyatrosu’nda vereceği konser ile başladı. 8 Ekim'de bu sene 15. Side Dünya Müzikleri Festivali kapsamında ilk gün konseri Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, 9 Ekim’de Antalya Opera Festival Orkestrası, 10 Ekim’de Golden Horn Brass grubu Side Antik Tiyatro'da konser vereceği belirtildi. 11 Ekim’de Anjelika Akbar ve Hakan Aysev Apollon Tapınağı'nda 12 Ekim’de Enbe Orkestrası, 13 Ekim’de ise Ramona Carr-Jazz Sextet sahne alacağı kaydedildi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, yaptığı açıklamada Side Dünya Müzikleri Kültür ve Sanat Festivali’nin dünyanın dört bir yanından gelen yabancı misafirler için farklı bir ambians oluşturacağına inandıklarını söyledi.

Sözen, “8 Ekim’de başlayarak 6 gün sürecek olan festivalimizde dünya turizminin gözbebeği Side’de tarih, sanatla buluşacak. Dünyanın her yerinden kentimize gelen yabancı misafirlerin hoşça vakit geçirebilmeleri amacıyla düzenleyeceğimiz 15. Side Dünya Müzikleri Festivalimiz kapsamında Manavgat halkımızı kardeşliğin, dostluğun, barışın, sevginin sesi olmaya davet ediyorum." diye konuştu.