Burdur Özel Alpaslan Ali Can Ortaokulu ile Aziziye Köyü Şehit Orhan Ayan Ortaokulu yaptıkları bir protokol ile birbirlerinin kardeş okulu oldu. Protokolden sonra kardeş okuluna ilk ziyareti gerçekleştiren Özel Alpaslan Ali Can Okulu, okul müdürü başkanlığında, iki öğretmen ve on öğrenci ile birlikte Şehit Orhan Ayan Ortaokuluna ilk ziyaretini gerçekleştirdi.

Alpaslan Ali Can Ortaokulu heyeti, Şehit Orhan Ayan Ortaokulu Müdürü Mehmet Bulut, müdür yardımcısı, öğretmenler ve öğrenciler tarafından karşılandı. Kardeş okul yöneticileri ve öğretmenlerle birlikte okulu gezip, öğrencilerle sohbet ederek görüş alışverişinde bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Şehit Orhan Ayan Ortaokulu Müdürü Mehmet Bulut, “Bizleri kardeş okul olarak tercih eden Alpaslan Ali Can Ortaokulu yöneticilerine ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum. Zahmet edip buraya kadar geldiler ve bizleri çok memnun ettiler. Aramızdaki dostluk ve kardeşlik inşallah uzun yıllar devam edecektir. En kısa zamanda bizler de öğrencilerimizle birlikte Alpaslan Ali Can Ortaokulunu ziyaret edeceğiz.” diye konuştu.

Daha sonra okula ismi verilen Şehit Orhan Ayan’ın baba ocağını ziyaret eden Alpaslan Koleji Ziyaret Heyeti’ni, şehidin anne ve babası tarafından karşılandı. Misafirlerle tek tek ilgilenen Şehit Orhan Ayan’ın Babası Ali Ayan ziyarette duygulu anlar yaşadı. Heyet, şehidin ruhuna Kur’an-ı Kerim okudu. Hediyeleşmelerin ardından heyet şehit ailesinin yanından ayrıldı.
İki kardeş okul personeli ikramlardan yerken, öğrenciler birlikte oyun oynadı.

Ziyarete katılan Alpaslan Ali Can Koleji öğrencilerden Elif Sıla Özdemir, “Bizim için anlamlı bir ziyaret oldu. Köy ortamını, orada okuyan öğrencileri ve şehit ailesini ziyaret etmek beni çok duygulandırdı. Arkadaşlarımla birlikte bu geziye katıldığım için çok mutlu oldum.” diye konuştu.

Okul Müdürü Aydın Demirci de, “Bizim için bu ziyaret çifte mutluluk oluşturdu. Hem kardeş okulumuzu hem de şehidimizin ailesini evinde ziyaret etmemiz bizleri ve öğrencilerimizi çok sevindirdi. Öğrencilerimizin vatan, millet, sevgisi ve manevi değerlerle, şehitlik kavramı üzerinde yeniden düşünmelerine vesile oldu. Bu duyguları yaşayarak elde ettiler. Şehidimizin ve tüm şehitlerimizin ruhuna Fatihalar okuyup, bundan 100 sene önce vatanı için Çanakkale’de şehit olan şehitlerimizi de bu vesile ile andık.” diye konuştu.