Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kentin demografik yapısını avantaja dönüştürülmesi gerektiğini belirtti.

Mersin Ekonomi Platformu Şubat ayı istişare Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Ekonomi Platformu Başkanı Ferudun Gündüz, Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Göknil Nur Sever ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla, Akdeniz İhracatçı Birlikleri Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantıda konuşan Burhanettin Kocamaz, "Marka kent Mersin için, Mersin'in demografik yapısını avantaja dönüştürmemiz lazım. Şeker var, un var, yağ var ama helvayı yapamamışız." dedi.

Şehrin içerisinde birbirinde farklı birçok Mersin olduğunu dile getiren Kocamaz, “Bizim el birliği içinde, Mersin’i homojen yapıya dönüştürmemiz lazım. Bunun için de kentin tüm dinamiklerinin el ve gönül birliği içinde hareket etmesi gerekiyor. Herkesin bu işte rol alması lazım. Mersin’in bu birlikteliğe ihtiyacı var.” ifadesini kullandı.

Markalaşmanın ana temasının tanıtım olduğuna dikkati çeken Başkan Kocamaz şunları kaydetti: "Değerlerinizi tanıtamazsak marka kent olamayız. Maalesef değerlerimize tam manasıyla sahip çıkamıyoruz. Mersin’in dezavantajı, medya tarafından iyi değil, kötü taraflarının lanse edilmesidir. Mersin’in demografik yapısını avantaja dönüştürmeliyiz."

Ekonomi Platformu Ferudun Gündüz ise platformun yaklaşık 3.5 yıldır faaliyetlerine devam ettiğini hatırlatarak şu ifadeleri kullandı: "Temel amacımız çok farklı dokuya sahip olan Mersin'de farklı kültür, farklı siyasi yapıya sahip olan insanların bir arada olması ve bir masa etrafında ortak menfaatleri için hareket etmesidir. Yerel yönetimlerle ve merkezi hükümetle kentin sorunlarını taşıyarak bunlara bir an önce çözüm bulunması için etkili bir lobi faaliyeti yapmak istiyoruz."