Niğde'nin Sazlıca kasabası yakınlarında 400 dönüm arazi üzerinde oluşturulan 'Bereket Ormanı'na 16 bin çam fidanı dikildi.

Törene Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Ufuk Nayır, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı gönül elçileri, Niğde'de 'Bereket Ormanı' projesi kapsamında fidan dikti. Protokol üyeleri halk oyunu ekibi ile birlikte halay çekti.

Törende açıklama yapan Vali Kılıç'ın eşi Necmiye Kılıç, vatandaşlardan ağaçlara duyarlı olmalarını istedi. Necmiye Kılıç, "Çok güzel bir program, gönül elçilerinin yapmış olduğu birkaç proje, ama bu proje en güzeli. Vatandaşlarımızdan duyarlılık bekliyorum. Bu ağaçlara iyi bakmalarını istiyorum, kesilmemesi, kırılmamasını diliyorum. İleride çok güzel bir mesire alanı olacak, çocuklarımızın torunlarımızın yaşayabileceği çok güzel bir alan olacak." dedi.

Ağaç dikmenin ne kadar önemli olduğunu vurgulayan Niğde Valisi Necmeddin Kılıç da "Ülke topraklarındaki erozyonun engellenmesi, toprakların verimli hale gelmesi için ağaçlandırmanın gereği açıktır. Ağaçlandırma seferberliğinin başarıya ulaşmasını ve hayırlara vesile olmasını temenni ederim." şeklinde konuştu.