Adana Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı bünyesinde oluşturulan Atölye Ekibi tarafından başlatılan 15 ilçede 15 köy kütüphanesi için ‘Bir Kitap da Sen Koy Projesi’ kapsamında toplanan kitap bağışları ile yeni kütüphaneler kurulmaya başlandı.
Projenin başlangıcını Karaisalı ilçesi olarak belirleyen Büyükşehir Atölye Ekibi, Hacımusalı Mahallesi (köyü) Hacımusalı İlkokulu‘nu eğitime elverişli hale getirdi. Sınıfın alçı, boya, badana gibi bir takım tadilatlarını da yapan ekip üyeleri, köyün 20 öğrencili birleştirilmiş sınıfını hazır hale getirip kütüphanesini kurdu.
Vatandaşın bağışları ile toplanan ilkokul seviyesinde onlarca test ve hikaye kitabı, sınıf öğretmeni Bayram Uğur’a teslim edildi. Karaisalı Kaymakamı Mehmet Tunç, makamında kabul ettiği Atölye ekibinden projenin detaylarını dinledi. Tunç, bu ve benzeri sosyal projelerin desteklenmesi gerektiğini, ilçenin bakir alanlarının fazla oluşunun sosyal çalışmalar için uygun bir ortam oluşturduğunu aktardı.
Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla ilişkiler Daire Başkanı Semra Sakar, projenin 15 ilçeye dek ulaşacağını ve farkındalık etkinliklerine devam edeceklerini açıkladı.