Hatay Büyükşehir Belediyesi, Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU) tarafından Dörtyol ilçesinde yapımı tamamlanan Atıksu Arıtma Tesisi'nin faaliyete geçtiğini duyurdu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, iki yıl içerisinde modern ve kapsamlı bir şekilde inşa edilen Dörtyol Atıksu Arıtma Tesisi sayesinde, Deliçay’a direkt deşarj edilen ve körfezi kirleten atıklar engellenerek çevre kirliliği önlenmiş oldu. Dörtyol Atıksu Arıtma Tesisi, İller Bankası Genel Müdürlüğü, Adana Bölge Müdürlüğü ve HATSU Genel Müdürlüğü ile Halk Sağlığı İl Müdürlüğü yetkililerinden oluşan geçici kabul komisyonunca gerekli incelemeler yapılarak faaliyete başladı.

Uzun havalandırmalı aktif çamur sistemi ile çalışan tesis, İller Bankası'nca ihale edilip, denetimi İller Bankası Adana Bölge Müdürlüğü ve HATSU Etüt ve Plan Dairesi Başkanlığı'nca müştereken yürütüldü. Tesiste evsel atık suyun 'Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği' kriterlerine uygun arıtımı sağlanarak ortalama yüzde 92 giderim verimi ile Deliçay’a deşarjı sağlandı.