DSP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, algı ve baskı kurma amaçlı İpek Medya Grubu'na yapılan operasyonu kabul edilemez bulduklarını söyledi. Özgür basına baskınların genelde dikta rejimlerinde muhalif sesi kesmeye yönelik olduğunu belirten Çakmak, bir haftadır sosyal medyada gündemde olan muhalif basına operasyon yapılacağı söylentilerinin doğru çıkmasının ülkenin geleceği bakımından ürkütücü ve karamsar bulduklarını kaydetti.

Birilerinin ülkeyi istedikleri gibi şekillendirmek için muhalif medyayı susturarak istediklerini gösterdiklerini belirten Çakmak, sıranın diğer muhalif basına gelmeden buna herkesin dur demesi gerektiğini ifade etti.

Bir ülkede basın olmadan o ülkede demokrasiden söz edilemeyeceğini ve ileri demokrasiye sahip ülkelerin anayasalarının birinci maddesinin fikir ve ifade hürriyetinin korunması olduğunun altını çizen Çakmak, "Bugün bazı medya grupları sen çok yaşa denilmediği için cezalandırılıyorsa aslında cezalandırılan fikir ve düşünce hürriyetidir. 1 Eylül Dünya Barış Günün'de özgür basının sesinin kısılmasına yönelik böylesi bir operasyon ülkemizin dünyadaki imajına büyük zarar verdi. Ülkemizin imajına daha fazla zarar verilmemesi için başka medya grupları ve işadamlarına yapılacak operasyon söylentileri son bulmalı. Yoksa böyle bir imaj zedelenmesini kolay kolay düzeltemeyiz. Daha düne kadar Avrupa Birliği(AB) girme hayalleri olan ve gerekli adımlar atan ülkemizin geldiği durum gerçekten içler acısı. Ülkemizin bu hale gelmesinde yegane sorumlu ise siyasi iktidardır." diye konuştu.