Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, geçen hafta sonu elektrik kontağından çıktığı belirlenen yangında evi yanan, Osmangazi Belediyesi Temizlik İşleri çalışanı Sabri Irak’a sahip çıktı.

Alaaddin Mahallesi Değre Sokak’ta meydana gelen olayda, Osmangazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde çalışan 5 çocuk babası Sabri Irak’ın, kiracı olarak oturduğu ahşap ev, elektrik kontağından çıkan yangın sonucu yanarak kül olmuştu. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yaşanan üzücü olayın ardından geçici olarak oğlunun yanına taşınan Irak’ı ziyaret etti. Dündar, kiralık ev bulunup eşyalarının temini konusunda gerekenin yapılacağını söyledi.

İlk etapta erzak ve giyecek yardımında bulundukları Irak’ın mağdur olmaması için gerekenin yapılacağını söyleyen Dündar, “Sabri Bey, belediyemiz bünyesinde çalışan bir temizlik işçisi. Bu elim olayın ardından ilk etapta kendisine giyecek ve erzak yardımında bulunuldu. Geçici olarak taşındığı oğlunun yanından, yeni bir kiralık eve taşınması için gerekli olan çalışmayı yapıyoruz. Evinin eşyaları, giyim ve erzak yardımı konusunda bundan sonra gerekeni yapacağız.” dedi.

Yaşanan üzücü olayın ardından belediye olarak gerekli girişimleri yaptıklarını söyleyen Dündar, yanan evin sahibi Sevinç Doğan’la da görüştü. Doğan’ın, yangında küle dönen evinin yeniden yapımında, bölgenin sit alanı olması nedeniyle sıkıntı yaşadığını söylemesi üzerine Dündar, bu konuda da sorunun halledilmesi için Büyükşehir Belediyesi nezdinde girişimde bulunarak, sorunun giderilmesi için yardımcı olacaklarını söyledi.