Sakarya’nın Karasu ilçesinde kadınlar, kursta öğrenerek yaptıkları el emeği göz nuru işlerini satıp bütçelerine katkıda bulunuyorlar.

Karasu Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (KARGEM) Müdürü Fatma Tatlı, belediye tarafından düzenlenen kursa kadınların büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Kadınların kursta öğrenerek yaptıkları el işi ve takıları satarak, kursiyerlere gelir sağlandığını ifade eden Tatlı, "Kadınlar burada hem çalışıyorlar hem de terapi oluyorlar. Kadınlar kendi yaptıkları ürünleri satarak aile bütçelerine katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyorlar." dedi.

Kursta öğrenek yaptığı el işlerini satarak para biriktirdiğini belirten kursiyerlerden 62 yaşındaki Ümmihan Demirel, bu para ile hacca gitmek istediğini kaydetti. Demirel, "Ben buraya 3 yıl evvel gelmiştim ve bu yıl yine nakış öğrenmeye geldim. Burada birçok ürün yaptım ve sattım. Kazandığım parayı da biriktiriyorum. Eğer kısmet olursa kazandığım para ile hacıya gitmek istiyorum. Benim için burada hem eğlence oluyor ve hem de burada terapi oluyoruz. Daha evvel depresyondaydım ve evde ilaç kullanıyordum. Nakışa başlayınca depresyon kalmadı ve ilaçta kullanmıyorum. Burada gerçekten yaptığımız işle tam terapi oluyoruz." diye konuştu.

Kursta takı tasarım öğrencisi Dilek Karakaş ise yaptıkları el işlerinin malzemeni belediyenin ücretsiz olarak sağlandığını, belediyenin aynı zamanda ürünleri satarak parasını kendilerine verdiğini anlattı. Karakaş, "Bizler bu olanağı sağladıkları için karasu belediye başkanımız Mehmet İspiroğlu na çok teşekkür ediyorum. Burası ev hanımları için çok güzel bir sosyal aktivite ve en azından evde oturmaktan kurtuluyoruz. Burası bize bir terapi niteliğinde bir moral oluyor." dedi.

Kursa gelmeden evvel dikiş bilmediğini ifade eden Necla Cansu da şunları söyledi: "Burada çok güzel bir ortam var ve bizler burada gerçekten terapi oluyoruz. Ben buraya gelmeden evvel hiç dikiş bilmiyordum ve burada dikiş yapmayı öğrendim. Burada hocamızın sayesinde gerçekten çok şeyler öğrendik."