Erciyes Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak’a veda ziyaretinde bulundu.

Ziyarette konuşan KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, Türkiye’nin çok önemli bir kuruluşunun başına Kayseri’nin çok değerli bir bilim adamını gönderdiklerini belirterek, Prof. Dr. Keleştemur’un böyle bir vazifeye atanmış olmasından çok büyük bir memnuniyet duyduklarını belirterek, hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Prof. Dr. Keleştemur’un Erciyes Üniversitesi’ne 7 yıldır çok büyük emeği geçtiğini ifade eden Başkan Boydak, şunları kaydetti: “Her dönem olduğu gibi bu dönemde de rektörümüzle beraber Erciyes Üniversitemize elimizden geldiğince katkı sağlamaya gayret ettik. Çünkü biliyoruz ki burası Kayseri'mizin gelişip kalkınmasına ciddi değer katan bir kuruluşumuz. Sayın Rektörümüzün bilimsel alandaki başarılarını daha da perçinleyerek, ülkemizi daha yukarıya taşıyacağından en ufak bir endişemiz yok. Tabii bu vedalaşma derken, yine kendileri ile sık sık görüşeceğiz vazife yaptığı yerlerde.”

Prof. Dr. Keleştemur’un aynı başarılara yeni görev yerinde de imza atacağından şüphelerinin olmadığını açıklayan Başkan Boydak, “İnşallah bundan sonrada aynı başarıları tüm Türkiye ve insanlık için yapacaklardır, gayret edeceklerdir. Ben bir kez daha çok teşekkür ediyorum hem Odamıza göstermiş oldukları ilgiden dolayı hem de tüm arkadaşlarıma bireysel anlamda sanayicilerimize, iş adamlarımıza katkılarından dolayı. Başarılarının artarak devamını dilerim.” diye konuştu.

Hayatının en güzel ve verimli yıllarının Kayseri’de geçtiğini vurgulayan Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur ise “Vedalar benim için biraz zor oluyor ama tamamen ayrılmayacağım Kayseri’ye yine gidip geleceğim için bu biraz teselli ediyor. 7 senedir rektörlük yapıyorduk. 1 sene vardı bitmesine ama 30 yıldır Kayseri’de bulunuyoruz. Hayatımızın en güzel ve verimli zamanı burada geçti. Elimizden geldiği kadar hem hekim olarak hem yönetici olarak hizmet etmeye çalıştık. Bilim insanı olarak üniversiteye hizmet etmeye çalıştık. Çok şükür geriye doğru baktığımız zaman hep güzel hatıralarla ayrılıyorum buradan.” ifadelerini kullandı.

Rektörlük döneminde bir takım araştırma merkezlerini hayata geçirdiklerini belirten Prof. Dr. Keleştemur, "Bu merkezlerin sürdürülebilirliği daha önemli. Bu merkezlerin sürdürülebilmesi ve buralarda bilim insanlarının yetişmesi konusunda Kayseri Sanayi Odasının ayrı bir yeri vardır. O bakımdan ben Sayın Başkanına ve Yönetim Kurulu üyelerine çok teşekkür ediyorum. Çünkü onların desteği ve katkısı olmasaydı bu başarıyı elde edemezdik.” şeklinde konuştu.