Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Özel Fatih Koleji 7. sınıf öğrencileri hazırladıkları programla Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yılını kutladı. Okul konferans salonunda yapılan kutlama etkinliğine okul velileri, öğrenciler ve öğretmenler de katıldı.

Çanakkale Zaferi'nin 100 yıl önce çoluk-çocuk, yaşlı-genç, kadın-erkeğin canlarıyla, kanlarıyla destan yazdıkları bir zafer olduğu belirtilen etkinlikte, öğrenciler 'Çanakkale Geçilmez' adlı tiyatro oyunu sahneledi. Özellikle evladını, eşini cepheye gönderen anaların ve kadınların fedakârlıklarını anlatan sahneler katılımcıları duygulandırdı, kimileri gözyaşlarını tutamadı.

Öğrencilerden oluşan koro birbirinden güzel Çanakkale türküleri seslendirdi. İstiklal Marşı, Çanakkale Şehitlerine, Şehit Şehir Çanakkale, Dur Yolcu ve Sakarya Türküsü şiirleri okundu. Slayt gösterisi eşliğinde Çanakkale hikâyelerini Ahmet Likoğlu, Tuana Demircan ve Ömer Yıldırım seslendirdi. Programın sonunda okul müdürü Sadi Yanık emeği geçen öğretmenleri ve 7. sınıf öğrencilerini tebrik etti, günün anısına öğrencilere birer teşekkür belgesi takdim etti.