Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, gıda imalatı ve satışı yapan işletme yöneticilerine yönelik eğitim verildi, uyulması gereken kurallar anlatılıp, uyarılarda bulunuldu.

Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, yaptığı açıklamada güvenilir gıda konusunda çalışmaların kesintisiz devam ettiğini söyledi. Özdemir, gıdanın güvenilir bir şekilde tüketiciye arz edilmesi, tüketici sağlığının korunması, sektörde haksız rekabetin önlenmesi, gıda denetimlerinin etkin bir şekilde sağlanmasına yönelik devam eden çalışmalar kapsamında üretici, toptancı ve perakende satış yerlerinin yöneticilerine eğitimler verildiğini ifade etti. Özdemir, ''Yozgat il genelinde mevzuatın öngördüğü şekilde uygulanması, işletmelerin teknik ve hijyenik şartlara uygun olarak faaliyet göstermeleri, tüketicinin güvenilir gıdaya erişimini sağlamak üzere üretim yerleri, toplu tüketim yerleri ve satış yerlerine yönelik çeşitli eğitimler verilip, denetimler yapılmaktadır.'' dedi.

Geçen yıl ekmeklerde katkı maddesi kullanımı hakkında merkez ve ilçelerde fırıncılara yönelik bir takım eğitimler düzenlendiğini kaydeden Özdemir, bu yılın ilk eğitim çalışmasının ise gıda maddesi satış yerlerinin yöneticilerine yönelik düzenlendiğini bildirdi. Özdemir, ''Görevli gıda mühendislerimiz, eğitim çalışmasına katılanlara, gıda maddesi satış yerlerinde uygulanması gereken teknik ve hijyenik kurallar ile ilgili mevzuatları konusunda bilgilendirdi. Satılan ürünlerin uygun muhafaza koşullarının sağlanması, etiketsiz ürün satışının sakıncaları, dökme ürün satarken dikkat edilmesi gereken hususlar gibi satış yerlerinde büyük önem arz eden konular verilen eğitimde bir kez daha vurgulanmıştır. Benzer eğitimler, ilerleyen zamanlarda ilçeler ile toplu tüketim yerleri için de düzenlenmesi planlanmıştır.'' dedi.