Kahramanmaraş Böbrek ve Diyaliz Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (KABÖDER) yapmış olduğu sağlık taramasında, 3 okuldan toplamda 160 öğrencide sağlık sorunu tespit edildi.
Kahramanmaraş Böbrek ve Diyaliz Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin böbrek hastalığında erken teşhis için yürüttüğü sağlık taramasında 3 okul geride kaldı. Yapılan sağlık taramasında 3 okuldan 160 öğrencide sağlık sorunu tespit edilerek çeşitli hastanelere sevk edildi.
KABÖDER Başkanı Hanifi Çöplü, uzmanlar eşliğinde çocukların hem tansiyon ölçümü, kilo tartımı hem de muayene edilmesi noktasında çalışmalar yaptıklarını belirterek, hastalık ne kadar erken teşhis edilirse tedavisinin de o derecede kolay olacağını söyledi. Çöplü, “Bizim tek temennimiz, sadece bu hastalık için değil; tüm okullardaki her yaş grubundaki öğrencilerimizin yılda iki defa sağlık kontrollerinden geçmesi ve ileride doğabilecek rahatsızlıkların erken teşhis edilmesi. Bu noktada bu uygulamanın tüm Kahramanmaraş’a hatta tüm Türkiye’ye genellenmesini istiyoruz. Şu anda ülkemizde sağlık politikaları, çok iyi konuma geldi. Teknik ekip ve takım noktasında büyük sıkıntılar aşıldı. Bizim istediğimiz şeyin, günümüzde şartlarında yapılması mümkün” dedi.