Kırşehir Belediyesi zabıta ekipleri yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla gıda üretimi yapan işyerlerinde denetimleri arttırdı.

Kırşehir Belediye Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısı ile kent merkezi içersinde bulunan özellikle tatlı imalatı ve satışı yapan işyerleri üzerinde zabıta ekiplerinin imalathanelerde denetimlerini sıklaştırdığı belirtildi.

Zabıta ekiplerinin işletmelerin yönetmeliklere uygun çalışıp çalışmadıkları ve hijyen yönünden uygunluk denetimlerinin yapıldığı ifade edilen açıklamada, "Kırşehirli vatandaşlarımızın sağlıklı gıdaya ulaşması için işyerlerinin mevzuata uygun olarak çalışması amaçlanmaktadır." denildi.

Yapılan denetimlerle ilgili bilgi veren Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, şunları kaydetti: "Bayram öncesinde yiyecek, içecek satan işyerleri üzerinde kontroller yoğunlaştırılırken vatandaşlara bozuk ve kullanım süresi dolmuş gıda maddeleri satılmaması ve yedirilmemesi için işyerlerine gerekli denetimler yapılıyor. Bayram öncesi halkımızın daha sağlıklı gıdalar tüketmesi için kontrollerimiz düzenli bir şekilde yapılıyor. Kurban Bayramı boyunca da yapılacak denetimlerde 4077 sayılı Tüketiciyi Koruma Yasası gereğince herkesin bütçesine göre alışverişini sağlaması bakımından satışa arz edilen malların üzerlerine etiket takılması sağlanıyor.”