Artvin'in Borçka Kaymakamlığından Mardin'in Artuklu Kaymakamlığına atanan Şakir Öner Öztürk’ü, Mardin Gazeteciler Cemiyeti yönetimi ziyaret etti. Gazeteciler Cemiyeti yönetimi Kaymakam Öztürk’e hayırlı olsun dedi.

Artuklu Kaymakamı Öztürk, Artuklu'nun çok dilli, çok dinli ve farklı etnik kökene sahip insanları bünyesinde barındıran, tarihi ve kültürel değerleri ile Türkiye’de ve dünyada sayılı ilçeler arasında ön sıralarda yer aldığını söyledi. Kaymakam Öztürk, “Artuklu Kaymakamlığı görevi, hem bir ayrıcalık hem de bir sorumluluktur. Bize verilen bu görevin bilincindeyiz ve sorumluluğunu da yerine getirme gayret ve azminde olacağız. Artuklu ilçesinin sahip olduğu tarihi ve kültürel değerlerin farkındayız. Geçmişten gelen bu tarihi ve kültürel değerlerin geleceğe taşınması için ne gerekiyorsa yapacağız. Meslektaşlarımıza nerede görev yapmak isterseniz sorusu yöneltilirse, inanıyorum sayacakları 3 yer arasında Artuklu ilçesi olacak. Bize verilen bu anlamlı ve önemli görevi vatandaşlarımızla, kurum ve kuruluşlarımızla işbirliği, el birliği ve gönül birliği yaparak yerine getirmeye çalışacağız." dedi.

Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Çelik ise bazı şehirlerin ruhu olduğuna inandığını, Artuklu ilçesinin şehir ruhuna fazlası ile sahip olduğunu söyledi. Çelik, “Artuklu ilçesi birçok medeniyeti bağrında barındıran, dil, din ve etik köken hoşgörüsü ile bütün yaşamsal alanları dünya insanları ile paylaşmaya hazır en bir gönül genişliği olan bir ruha sahip. Biz gazeteciler olarak Mardin ve Artuklu ilçesinin geleceğe taşınmasında bize düşen görevi yerine getirmeye hazırız. Yeni görevinizde başarılar diliyoruz.” şeklinde konuştu

Kaymakam Öztürk’e gazeteci ve fotoğraf sanatçısı Adnan Avuka ve gazeteci fotoğraf sanatçısı Mehmet Çelik’in Mardin tanıtımı için hazırladıkları fotoğraf albümü kitapları hediye edildi. Samimi bir hava içerisinde geçen ziyarete, Mardin Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı Adnan Avuka, yönetim kurulu üyesi gazeteci Şeyhmus Edis, üye gazeteci Vahap Erdoğan katıldı.