Digiturk'un binlerce abonesi, 7 TV kanalını platformdan çıkarması nedeniyle aboneliklerini iptal ettirmeye devam ediyor. MHP Balıkesir milletvekili adayı da Digiturk aboneliğini iptal ettirenler kervanına katıldı.

Digiturk, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ilettiği yazı sonrası, Kanaltürk, Samanyolu TV, Mehtap TV, S Haber (Samanyolu Haber), Bugün TV, Yumurcak TV ve Irmak TV kanallarını platformdan çıkardı. Digiturk aboneleri, uygulamaya tepki gösterdi. Digiturk aboneliğini iptal ettirenler kervanına MHP Balıkesir milletvekili adayı Atilla Turhan da katıldı.

MHP Balıkesir milletvekili adayı Turhan, "Digiturk'un mahkeme kararı olmadan bir iddia üzerine savcılığın yazısı ile hukuksuz bir şekilde 7 kanalı platformdan çıkartması kabul edilemez. Bu halkın haber alma özgürlüğüne karşı yapılmış, Anayasa'ya aykırı hukuksuz bir işlemdir. Anayasamızda 'Basın hürdür, sansür edilemez. Basımevi kurmak izin alma ve malî teminat yatırma şartına bağlanamaz. Devlet, basın ve haber alma hürriyetlerini sağlayacak tedbirleri alır. Basın hürriyetinin sınırlanmasında, Anayasanın 26 ve 27 nci maddeleri hükümleri uygulanır.' denilmektedir. Yapılan bu işlem Anayasa'ya aykırıdır. Bu nedenle Diguturk üyeliğimi iptal ediyorum.” dedi.