Muğla'nın Yatağan ilçesinde bugüne kadar Türkiye şampiyonalarında toplam 43 madalya kazanan, Yatağan Bencik mahallesinde, Antrenör Dr. Ejder Sözen öncülüğünde faaliyet gösteren Muğlaspor Okçuluk Takımı Çanakkale ili Gelibolu ilçesinde düzenlenecek olan Zafer Kupası'na iddialı hazırlanıyor. Sözen, şampiyonada 9-14 yaş grubunun yer alacağını söyledi.

Yatağan Kaya Köstepen Şehir Stadyumu'nda çalışmalarını sürdüren 12 kişilik ekibin hedefi yine madalya kazanmak. Normal adı Türkiye şampiyonası olan turnuvanın bu yıl 30 Ağustos Gençlik ve Spor Zafer Bayramı'na denk geldiği için Zafer Kupası olarak adlandırıldığını söyleyen Antrönör Dr. Ejder Sözen, "Bencik mahallesinde 3 yıl önce başlattığımız çalışma meyvesini kısa sürede verdi sporcularıma güveniyorum. Sporcularım bu güne kadar Türkiye şampiyonalarında toplam 43 madalya kazandılar. Bu turnuvadan da madalyalarla döneceğiz." dedi.

Çocukların boş zamanlarında sporla uğraşarak sıkıntı ve stresten uzak bir yaşam sürdüklerini ifade eden Sözen, "Ben de doktorum ama işimden arda kalan vakitlerde gençlere okçuluk öğretiyorum." diye konuştu.