Mersin’in Mut ilçesi, Mersin 10. Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı'nda ürünlerini tanıttı. Mut ilçesinde yetişen tarım ürünleri Mersinlilerden tam not aldı.

Mut Kaymakamlığı önderliği ve Mut Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü organizasyonunda ilçede faaliyet gösteren işletmelerin ve yerel ürünlerin sergilendiği fuarda, Mut Belediyesi Halk Oyunları gösterisi ilgi odağı oldu. Mut Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, ilçede yetişen kayısı, zeytin ve zeytinyağı başta olmak üzere tüm ürünlerin tanıtımını yaptıklarını belirterek, fuarda beklenen ilgiyi gördüklerini söyledi.

Turfanda kayısının adresinin Mut ilçesinin olduğunu aktaran Akyüz, ”Yıllık 70 – 80 bin ton arasında kayısı üretimi yapılmaktadır. Bunun yaklaşık 20 bin tonu ihracat gitmektedir. İhracattan geçen yıl elde edilen satış, 30 milyon doları buldu. İhracat daha çok, Rusya, Ukrayna, Romanya ve Letonya gibi ülkelere gitmektedir. Türkiye’nin ilk turfanda kayısısı ilçemizde yetişmektedir. Kayısı, Mut adını yurdun her yerinde hatırlatan bir meyve olmuştur. Kayısının yanı sıra zeytini ve zeytinyağının da çok ünlüdür. Türkiye’nin yüzde 80 sofralık kayısı ve yüzde 3 zeytinyağını Mut ilçesi karşılamaktadır.” diye konuştu.

Öte yandan, Mut Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Polonya Büyükelçisi Mieczyslaw Cienivch ve Mersin Valisi Özdemir Çakacak'a Mut zeytinyağı hediye etti.